Видка Атанасова Facebook Twitter Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn

...
Видка Атанасова Facebook
Twitter
Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn
Коментари Харесай

Летни занимания за учениците

Видка Атанасова
Facebook Twitter Viber Още благоприятни условия за шерване Гугъл Plus LinkedIn Email 10:19, 19 юни 17, 6 0
Лятната почивка за най-малките към този момент стартира, огромните броят последни образователни дни. Традиционно " Детски Дневник " събра няколко оферти за по-различни преживявания - нетрадиционни и не прекомерно известни занимания - за трите почивни месеца за учениците. За курсовете по роботика, лятното зооучилище, киноучилище, учебно заведение по изкуства на " Изиарт " и лятното учебно заведение в районния исторически музей в Русе можете да прочетете в първата част.


Лятно учебно заведение " Изследовател в музея "

" Био игри ", Национален природонаучен музей и Център по " Забавна математика " канят учениците на вълнуващо премеждие посредством проектно-базирано, откривателско учене по време на лятната почивка. Програмата на " Био игри " включва експедиции, ролеви игри, дикусии и трениране на уменията си за сериозно мислене и екипна работа. Всяка активност завърша с креативно занятие.

Водещите ще поддържат децата да задават въпроси и да откриват сами това, което е забавно за тях. Дейностите са структурирани за всеки ден и включват време за вдъхновение/ научаване през игра, както и време за независимо приготовление по ползи.

Програмата на " Забавна Математика " включва на практика действия, основани на програмата през образователната година. Геометрия, аритметика и логичност ще оказват помощ на децата в ролята на откриватели да опознават естествения свят. Малчуганите ще схванат какъв брой тясно са свързани математиката и биологията. А в края на лагера ще могат и сами да откриват математиката в света към тях и да си служат с нея.

Мястото на осъществяване е Националният природонаучен музей, занятията са от 9 до 17 часа до 28 юли и добре пристигнали са всички деца от 6 до 12 години. Максималният брой на участниците е 20, които ще бъдат разпределени в две групи по отношение на възрастта им.

Обедната отмора е два часа, които ще бъдат прекарвани в парка към музея. Всяко дете би трябвало да си носи вода и храна. Ето и програмата по седмици:

19-23 юни: Седмица на страстите и логиката

" Био игри ": Участниците ще търсят отговори на въпросите: Кои животни ни въодушевяват с невероятните си качества да прелитат над Еверест? Кое е най-агресивното животно? Какво кара хората да са нападателни и по какъв начин да преодолеем това? Кои са най-страшните чудовища - върколаците, вампирите или змиите и лъвовете? Коя котка може да улови птица в полет? Изследователите ще следят какви усеща предизвикат в тях животните и ще имат опция да ги преодолеят.

" Забавна математика ": Децата ще се изправят пред провокации, изпълнени с приказни герои и магии. Магьосниците обаче ще са самите те, а математиката – тяхната магическа пръчка. Математическият фолклор е богат на забавни задания, които ще бъдат разиграни онлайн. Децата ще изследват по какъв брой разнообразни способи могат да бъдат съчетани цветове в природата и ще видят по какъв начин тя е развихрила въображението си, създавайки разнообразие от типове. Ще се срещнат и с някои зрителни измами в природата и ще се научат да си вършат лични оптични илюзии.

26- 30 юни: Седмица на откривателите и практическа математика

" Био игри ": През тази седмица участниците ще открият завладяващия свят на известни откриватели, като Джералд Даръл и Христофор Колумб. Те самите ще влязат в ролята на учени, с цел да схванат кои типове за изчезващи и по какъв начин можем да ги опазим; допустимо ли е да съществува живот в пещера цялостна с отровни газове; какъв тип антично водно влечуго се крие из залите на природонаучния музей; допустимо ли е паяк да изяде цяла птица.

" Забавна математика ": Децата ще научат по какъв начин на процедура математиката може да ни послужи с цел да се забавляват и играят. Ще научат и разнообразни способи за премерване на времето и ще си измайсторят чудни часовници. Сапунената математика е обичано занятие за децата през летните месеци, когато ще се насладят на огромно количество сапунени балони. След това ще си приказват за това по какъв начин можем да се погрижим за природата в ролята на математици, а най-после децата ще се трансфорат в същински математически фокусници с репертоар от фокуси за проява у дома и в учебно заведение.

Дневна стратегия:
19:00 -10:00 – посрещане на децата
10:00 – 12:00 – ателие с " Био игри "
12:00 -13:00 – обяд- пикник
13:00 – 14:30 – свободни игри
14:30 – 16:30 – ателие със " Забавна математика "
16:30- 17:00 – взимане на децата

Децата би трябвало да носят шапка за слънце, връхна дреха, вода, храна. Цената е 150 лева на седмица, като има 15% отстъпка за всяко второ дете в фамилията. Включване за обособени дни или без авансово записване е допустимо единствено при съществуване на свободни места в групата на цена от 30 лева дневно.

Ако желаете да гарантирате мястото си в групата, е належащо да попълните формуляра ТУК и да заплатите капаро от 60 лева в Център по " Забавна математика " на ул. " Димитър Манов " 21 след предварителна спогодба на телефон 0886 235 813. Възможно е и заплащането по банков път (данни ТУК).


Университет за деца

През лятото за втора поредна година Университетът за деца ще организира поредност от академии, отдадени на науката, изкуството и технологиите. В желанието си да даде наличен, увлекателен и потребен метод за среща с познанието в разнообразни области, екипът на Фондация " Университет за деца ", състоящ се от професори, инженери, бизнесмени и учители, е подготвил нова поредност от оферти за ползотворно превозване на лятото за възпитаници от 3 до 11 клас.

Пълната информация за провеждането и записването за всяка една от идните академии:
Математическа филология (4. – 9. клас) от 2 до 8 юли;
Приключенска просвета (3. – 6. клас) от 9 до 15 юли;
Електроника и микроконтролери (Роботика за начинаещи) (4. – 11. клас) от 16 до 22 юли;
Информационна сигурност (8. – 11. клас) от 16 до 22 юли;
Творческо писане (4. – 8. клас) от 23 до 29 юли;
Химия (5. – 9. клас) от 30 юли до 5 август;
Физика (5. – 9. клас) от 6 – 12 август;
Роботика (за напреднали) (5. – 11. клас) от 13 до 19 август;
Биология (5. – 9. клас) от 20 до 26 август.

Таксата за присъединяване във всяка една от академиите е 250 лева и се заплаща на две вноски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР