Видински криминалисти са разбили две наркооранжерии в село Делейна, сред

...
Видински криминалисти са разбили две наркооранжерии в село Делейна, сред
Коментари Харесай

Ударна спецакция: Видински криминалисти разбиха две наркооранжерии, сред задържаните е служител на Гранична полиция

Видински криминалисти са разрушили две наркооранжерии в село Делейна, измежду арестуваните е чиновник на Гранична полиция, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Те са разкрити през вчерашния ден, в хода на профилирана интервенция против наркопрестъпността в района.
В зарязан аграрни парцел в Делейна чиновниците на реда открили 14 конопени растения с височина сред 140 и 235 см. В изискванията на необходимост проверяващите направили претършуване непосредствен частен дом, населяван от 45-годишен гражданин на селото. Там чиновниците на реда разкрили химически препарати, употребени в растениевъдството. Първоначалните данни сочат съпричастност на мъжа към нелегално отглежданите растения, прецизират от Министерство на вътрешните работи. Той е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа и наведен в ареста. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
По-късно, в ненаселен двор на частен адрес в селото криминалисти разкрили още канабисови насаждения. На мястото били открити двама видинчани – 48-годишна жена и 56-годишният ѝ брачен партньор, извършващи действия по развъждането на растенията. Разследващите иззели 21 стръка с височина към 200 см. Изяснено било, че мъжът е чиновник на Гранична полиция. Местопроизшествието е посетено от чиновници на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин, дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР и следовател. Съпрузите са арестувани в полицейския арест за период до 24 часа. По случая е формирано следствено дело по разказа на областен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР