Видинската окръжна прокуратура e издала разпореждане до Районно управление на

...
Видинската окръжна прокуратура e издала разпореждане до Районно управление на
Коментари Харесай

Погват видинската болница заради починалото бебе

Видинската окръжна прокуратура e издала предписание до Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи във Видин за осъществяване на инспекция по случая за умряло новородено в МБАЛ "Света Петка " гр. Видин. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София. Към сегашния миг по формираната прокурорска кореспонденция е открито, че към 10.00 ч. на 25 декември в Акушеро-гинекологичното поделение в болничното заведение е постъпила Ц. П.

Раждането е минало обикновено и приключило сполучливо в 11.45 ч. на идващия ден. Около 6.00 ч. на 27 декември родителите на новороденото били известени, че по-рано положението на бебето им се било влошило и лекарите създали опит да възстановят дишането и сърдечната му активност.

Манипулацията се оказала несполучлива и детето умряло в 05.30 ч. Възложената от Окръжна прокуратура - Видин инспекция е с оглед осъществено закононарушение по член 123 от Наказателния кодекс - породена гибел вследствие на лекарска неточност. Определен е период за осъществяване на инспекцията и дадени съответни инструкции за осъществяване на проверяващия орган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР