Видеозаписи показват и странна светлина, появила се точно преди унищожителния

...
Видеозаписи показват и странна светлина, появила се точно преди унищожителния
Коментари Харесай

Защо преди апокалиптичния трус се появи странна светлина в нощното небе (ВИДЕО)

Видеозаписи демонстрират и странна светлина, появила се тъкмо преди унищожителния трус от 6 февруари, погубил десетки хиляди в Турция и Сирия, написа уеб сайтът Защото.

Какво съставляват „ земетръсните светлини “?

Въпреки че не може да се знае тъкмо, проблясъците наподобяват по този начин наречените земетръсни светлини (EQLs), събитие, при което светлини се появяват в небето тъкмо сега на земетресението.

Както изяснява Хуан Естебан Ернандес Кинтеро от Института по геофизика на Националния самостоятелен университет на Мексико (UNAM), може да има две аргументи за произхода на тези светлини.

„ Първата, когато по време на земетресението трептенията предизвикват късо съединяване на избрани трансформатори или електрически кабели, генерирайки искри и доста местни огнища на пожар “, споделя специалистът.

„ Втората причина са земетръсните светлини, чието битие е противоречиво за някои откриватели, само че други се пробват да го обяснят. Това, което знаем през днешния ден е, че тези EQL са резултат от взаимоотношението на електрическите заряди, които съществуват в подпочвата и постоянно участват с помощта на нейния минерален състав.

Почвата е формирана от разнообразни материали, на някои места има магмени скали (чийто генезис е охладената магма), които имат доста богато минерално наличие и се поддават на електрическа композиция, съгласно специалистите на UNAM.

Ернандес Кинтеро, който също е началник на магнитната работа на UNAM, показва, че от време на време, без да е належащо земетресение, електрическите заряди се натрупват и се популяризират подземен.

„ Въпреки това, този вид електрически феномен от време на време приема друг ход, когато тези електрически заряди се натрупват в огромен размер, до момента в който доближат сериозна маса. Това, когато се комбинира с ненадейно придвижване (като повърхностни талази от земетресение, разлюляване на земята от ненадейно свлачище или някакъв различен тип сблъсък), кара зарядите, виновни за електрическия ток, да се разклащат и освобождават силата си. под формата на светлина ”, показват от UNAM.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР