Видеонаблюдението е една щуротия, която беше въведена, за да се

...
Видеонаблюдението е една щуротия, която беше въведена, за да се
Коментари Харесай

Изборен експерт: Видеонаблюдението е безсмислена щуротия, която няма да спре манипулациите

„ Видеонаблюдението е една дивотия, която беше въведена, с цел да се успокоят градските партии, които няма структури по места и не могат да си попълнят секционните комисии. “

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime Стоил Стоилов – някогашен член на публичния съвет към ЦИК и избирателен наблюдаващ.

„ То е безсмислено, тъй като ние ще следим това, което към този момент е в урната. Ако нещо е станало по време на изборния ден – примерно вадени са бюлетини, слагани са други бюлетини, имало е „ индийска нишка “, някой си е снимал бюлетината, имало е следен избор най-общо, ние ще установим при броенето обстоятелства, които към този момент са налични в урната. Това ли желаеме? “, разяснява Стоилов.

Видеонаблюдението ще забави отчитането на гласовете и няма да предотврати операциите, които могат да се случат по време на самия избирателен ден, счита изборният специалист. По думите му с парите за безсмисленото видеонаблюдение на изборите можехме да купим 20 детски коли за спешна помощ.

„ Значи ние вместо да си купим 20 неонатални коли за спешна помощ и да спасяваме деца, ние събираме за тях капачки, а купуваме камери, с цел да гледаме по какъв начин някакви хора броят нещо “, уточни Стоилов.

Според него след всички промени в Изборния кодекс никой не е седнал да направил експертен разбор за какво има задраскани протоколи, невалидни гласове и операции, което е понижило още повече доверието в изборния развой.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР