Видео обръщението на Янев звучи като политическа заявка. Това мнение

...
Видео обръщението на Янев звучи като политическа заявка. Това мнение
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Стефан Янев може да влезе в нишата на „Възраждане“ и „Атака“



Видео обръщението на Янев звучи като политическа поръчка . Това мнение изрази в предаването „ Преди всички “ на БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов. Според него нещата, които досегашният боен министър съобщи, са приличали на „ програмно, доста необятно, необичайно патриотично националистическо изявление за прословутите митични митологични метафорични национални ползи “.
Запитан може ли Янев да сплоти русофилите в България Любомир Стефанов акцентира:

„ Нещо ново няма да бъде, ще бъде нещо позабравено остаряло – някакъв подем на политически индивид с профила на „ Атака “ . Тъй като в това, което прави Костадин Костадинов още ми липсва като съдържателна политическа поредна линия на държание – има някакви ексцентрични проблясъци, някакво кресчендо се носи по злободневни тематики на деня, само че съдържателно да се налива нещо, с изключение на неговата лична личност, не виждам. Стефан Янев може да си разреши да влезе в тази ниша, да обере тези налични останки и да търси някакво патриотично носталгично русофилско профилиране . “

„ Това не е еднократен акт на внезапно събудило се съмнение “, съобщи той във връзка на отстраняването Стефан Янев, който е поддържал по думите му „ нещо като бойкот “ на формалната позиция . Според Стефанов позицията на премиера е разумна, а досегашният боен министър е „ спускал “ в частния си длъжностен Facebook профил нещо, което „ доста наподобява на агитация “.

Относно разграничаването на президента Румен Радев от Стефан Янев политологът означи, че „ комбинацията от рецесии и втори мандат дава опцията на Радев да бъде самостоятелен и заради това не е равноправност, а изцяло разрастване на капацитета му “.

Оръжие в Украйна ще изпратим колкото можем и когато ни го изискат. Г-жа Нинова ще би трябвало бързо да премисли позицията си , тъй като изборът е цивилизационен, посочи Стефанов.

„ Българска социалистическа партия ще се дискредитира по доста злокобен метод. “ 
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР