Видео на Американската аерокосмическа агенция и Националното управление за океански

...
Видео на Американската аерокосмическа агенция и Националното управление за океански
Коментари Харесай

НАСА показа какво се е случило с огромната озонова дупка през 2021

Видео на Американската аерокосмическа организация и Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания в Съединени американски щати показва озоновата дупка над Антарктида през актуалната 2021, която е станала 13-ата по величина от 1979-а насам. Сега нейната повърхност е сравнима с територията на Северна Америка и тя е достигнала оптималната си повърхност на 7 октомври.

По-студената от нормалното зима е довела до по-дълбока и по-голяма от междинното озонова дупка, която евентуално ще се задържи до края на ноември или декември. Сега тя заема повърхност от 24,8 млн. кв. км.
Почти половината поданици на планетата дишат замърсен въздух
Карта за замърсяването на въздуха на Земята демонстрира, че към 50 % от популацията на планетата диша въздух с доста висока централизация...

На видеото може също да се забележи по какъв начин се изтощава озоновият пласт. Тези процеси се наблюдават от три спътника – Aura, Suomi-NPP и NOAA-20, техните данни се употребяват от НАСА и Националното ръководство по океански и атмосферни проучвания (NOAA).

В НАСА означават, че в случай че Монреалският протокол не бил влезнал в действие, озоновата дупка щеше да е по-голяма с към 4 млн. кв. км. Когато страните по света подписвали протокола, учените считали, че озоновият пласт ще се възвърне към 2060 година, само че този развой протича доста по-бавно, в сравнение с се чака, означават откривателите.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР