Виден британски епидемиолог напусна правителствения експертен съвет за борба с

...
Виден британски епидемиолог напусна правителствения експертен съвет за борба с
Коментари Харесай

Британски епидемиолог нарушил социалното дистанциране заради любовница, сам напусна правителствения съвет

Виден английски епидемиолог напусна държавния експертен съвет за битка с ковид откакто вестник разкри, че е нарушил разпоредбите за обществено разграничаване, оповестиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Професор Нийл Фъргюсън съобщи, че е "направил неверна преценка " и че надълбоко съжалява за "всяко деформиране на ясните послания за продължаващата нужда от обществено разграничаване ".

Снощи в. "Телеграф " заяви на уеб страницата си, че през последните седмици той разрешил на любовницата си да го посещава вкъщи му, в нарушаване на въведените на 23 март ограничавания. По силата на настоящите във Англия ограничения за изолираност хора, намиращи се в близки връзки, само че не живеещи под един покрив, не би трябвало да се посещават един различен. На английските жители е разрешено да излизат от вкъщи единствено с цел да отидат на работа, с цел да купят артикули или медикаменти, да посетят доктор или да окажат помощ на хора в потребност.

Prof Ferguson allowed the woman to visit him at home during the lockdown while lecturing the public on the need for strict social distancinghttps://t.co/eLOfVjgHPL
— The Telegraph (@Telegraph) May 5, 2020
"Признавам, че позволих неточност и постъпих погрешно. Затова приключвам присъединяване си в работата на Научно-консултативната група по изключителните обстановки " към английското държавно управление, съобщи Фъргюсън пред вестника.

В средата на март ученията се разболя от Ковид-19 и организира две седмици в самоизолация. По думите му, по-късно той нарушил разпоредбите, надявайки се, че е получил имунитет откакто като е преболедувал. При това, както написа "Телеграф ", любовницата му го посещавала неколкократно, макар че брачният партньор й имал признаци на заразяване.

Британският епидемиолог, дружно с сътрудниците си от Империъл колидж в Лондон, сътвори модел за разпространяване на коронавирусната зараза в развитите страни.

Правителствата на Англия и Съединени американски щати се опряха на този модел, вземайки решенията за въвеждане на карантина, напомня ТАСС.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР