Вездесъщият Илон Мъск и 100 водещи експерти от областта на

...
Вездесъщият Илон Мъск и 100 водещи експерти от областта на
Коментари Харесай

Илон Мъск и експерти призовават ООН да забрани роботи-убийци

Вездесъщият Илон Мъск и 100 водещи специалисти от региона на изкуствения разсъдък (ИИ) дружно приканиха Организация на обединените нации да забрани технология, която прави роботите убийци. В отворено писмо, подписано от Мъск, шефа на програмата на Google Дийп Майнд и 114 експерти по роботика и ИИ подканиха незабавно Организация на обединените нации да предотврати “третата гражданска война във военното дело ” като забрани създаването на всички самостоятелни смъртоносни оръжейни системи.

Писмото обръща внимание, че в близкото бъдеще самостоятелни машини ще могат да избират свои лични цели, в това число и почтени хора с изключение на армията на врага.

Веднъж откакто бъдат създадени, те ще разрешат въоръженият спор да се води в доста по-широки мащаби от преди и във времеви интервали, по-кратки от човешките качества за схващане, акцентират създателите на писмото.

“Това може да се окажат оръжия за гнет. Оръжия, които да се употребяват от деспоти и терористи против почтено население. Освен това това може да се окажат оръжия, които могат да бъдат хакнати с цел да се употребяват по нежелан метод ”, се споделя в писмото.

Science Alert

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР