Ветровито, със . По-значителни валежи от дъжд в последните 24

...
Ветровито, със . По-значителни валежи от дъжд в последните 24
Коментари Харесай

Опасното време продължава и в неделя, бъдете внимателни

Ветровито, със. По-значителни превалявания от дъжд в последните 24 часа имаше в Монтана и Враца - надлежно 46 л/кв.м и 51 л/кв.м

Валежите ще продължат и през днешния ден, на доста места ще са обилни по количество. В Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка. Ще бъде и доста прохладно, по проходите ще има виелици и навявания.

Ще духа мощен северозападен, в източната половина от страната североизточен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 0° в западните региони до 16°-17° тук-там в Югоизточна България, където ще има и гръмотевична активност.

През нощта преваляванията ще продължат, ще са обилни, в по-голямата част от Източна България дъждът също ще премине в сняг. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°.

Вятърът от север-северозапад ще стартира да се усилва, в Североизточна България ще бъде плевел, с пориви надхвърлящи 100км/ч. Остават изискванията за виелици и навявания, по-значителни в североизточните региони от станата.

Валежите от запад на изток последователно ще стопират, най-късно, до края на деня и в Североизточна България, където към момента количествата ще са обилни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към минус 1°.

По Черноморието ще духа мощен, по северното крайбрежие - плевел северозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва. Ще бъде облачно с превалявания от сняг и ще има виелици и навявания. След обяд преваляванията ще стартират да стопират. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Опасно прохладно ще бъде и в планините , със мощен и плевел северозападен вятър. Очакват се превалявания от сняг, ще има виелици и навявания, по-значителни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще стартират да стопират, а облачността да се раздира.

През новата седмица температурите - и утринните и дневните - ще гравитират към нулата, по-високи ще са единствено в Югоизточните региони. В понеделник вятърът ще отслабне, ще има и повече слънчеви часове, само че през идващите дни още веднъж се чакат превалявания от дъжд и сняг, ще бъде и прохладно, с условия за поледици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР