Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан,

...
Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан,
Коментари Харесай

Младен Маринов: Армията при всички положения трябва да бъде използвана

Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях сюрпризиран, във връзка с армията аз държа на това, че тя би трябвало да бъде употребена в избрани обстановки. Армията при всички положения би трябвало да бъде употребена, в границите на компетентността, която има. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия вътрешният министър Младен Маринов.

Като вероятни образци той даде взаимни патрули с полицията, както и да поемат част от обектите за охраняване. Военните биха били на послушание на Министерство на вътрешните работи, защото то дава отговор за публичния ред в спокойно време, сподели Маринов.

По думите му все още не би следвало да се употребява армията, това може да стане в интервал, в който се изчерпа ресурсът на Министерство на вътрешните работи. Засега министерството се оправя със обстановката, сподели Маринов.

14-дневната карантина се управлява от Министерство на вътрешните работи, има формирани над 100 досъдебни производства, а наказванията са до 5 години отнемане от независимост и санкция от 10 000 до 50 000 лева Всеки ден се усилват сигналите за хора, които не съблюдават наложена карантина, добави министърът.

Младен Маринов сподели, че би трябвало време, с цел да се затегне строгостта при пропускането на контролните пунктове при регионалните градове, защото доста от хората е трябвало да се снабдят с нужната служебна записка. Сега потокът е по-малък, в сравнение с в естествена конюнктура, сподели вътрешният министър.

Проблемът с бежанците стои на дневен ред, все още няма данни за съществени напредвания, а към нашата граница няма нито един опит за прекосяване през миналото денонощие.

Маринов даде и позитивен образец от по-строгите ограничения за сигурност през последните дни - регистрира се спад на битовата престъпност, като няма нито едно откраднато транспортно средство през миналото денонощие на територията на страната. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР