Ветeринарни лекари от Пловдив, Стара Загора и Спасителния център за

...
Ветeринарни лекари от Пловдив, Стара Загора и Спасителния център за
Коментари Харесай

Ветeринари спасяват Барс - единственото в страната куче за издирване на отрови в природата

Ветeринарни лекари от Пловдив, Стара Загора и Спасителния център за диви животни повече от месец са се борили за живота на Барс, единственото в страната куче за търсене на токсини в дивата природа. Това оповестяват от Българското сдружение за отбрана на птиците /БДЗП/. Четириногият другар и лидерът му Николай Терзиев са част от екипа на организацията.

Преди време Барс е диагностициран с перитонеална херния. Лекарите не знаят какво тъкмо я провокира - дали генетична предразположеност, или мощно физическо натоварване, или и двете.

След интервенцията последвала бактериална зараза и втора хирургична интервенция, само че и след нея Барс наподобява вял и объркан, отхвърля вода и храна. Кръвните изследвани били доста неприятни. Поради неработещите бъбреци се стигнало до самоотравяне, а комбинацията с отказалия по-късно корем го изтощили до краен лимит.

Лечението траяло повече от месец. Сега "пациентът " е възстановил съвсем изцяло килограмите си, кръвните му индикатори се усъвършенстват.

Екипът на Българско дружество за защита на птиците изрича голяма признателност за търпението и всеотдайността на лекарите, върнали към живота Барс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР