Ветераните в НДСВ има какво да споделят с българите днес.

...
Ветераните в НДСВ има какво да споделят с българите днес.
Коментари Харесай

Станимир Илчев: НДСВ се връща в политиката, влизането в парламента няма да ни затрудни

Ветераните в Национална движение „Симеон Втори" има какво да споделят с българите през днешния ден. Влизането в Народното събрание няма да затрудни Национална движение „Симеон Втори". Това съобщи Станимир Илчев – съпредседател на Национална движение „Симеон Втори", по NOVA NEWS.

Той изясни, че при среща с някогашния министър председател и някогашен монарх Симеон Сакскобургготски е бил убеден, че: „ Когато човек играе лична роля, публиката най-малко няма да го освирка ”.

„ Демонстративното държание, бързоречието в политиката раждат чудовища. Национална движение „Симеон Втори" потегля към конгрес и се връща в политиката. Ние бяхме центристка партия, което не значи безкритична и всеядна. Ние търсехме съчетанието със съдружника и казвахме – вашите хрумвания са доста положителни. Двупартийната коалиция на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи и трипартийната БСП-НДСВ-ДПС не бяха безпроблемни, само че те бяха саморегулиращи се ”, сподели Илчев.

По думите му през 2001  г. са заварили 75% от българските активи към този момент приватизирани, само че никоя политическа мощ не е поемала върху себе си цялата отговорност.

„ Няма да се сформира държавно управление с третия мандат. Ако се сформира, то ще има къс живот. Противоречията са доста дълбоки ”, сподели той и изреди някои от противоречивите тематики. „ За тецовете - цялостен разнобой, „ Джеймкоп ”, ръководство на външния дълг, предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност, хаосът е ентропията в българската среда ”, сподели Илчев.

Като акцентира, че партията му е центристка, той изясни, че в центризма има доста позитивни детайли.

„ Той излъчва онази помирителна политика, която сближава далечни фракции. Онова, което сме правили през 2001 година не беше предоговаряне, бе договаряне дали да влезем в Европейски Съюз ”, сподели Илчев.

„ Започваме да привикваме с връчване и връщане на мандати. Тази въртележка не е безобидна. Тя е признак за доста деградивен развой през последните години ”, съобщи Илчев.

„ От друга страна паниката би трябвало да е още по-голяма, в този момент сме на кръстопътя на европейските и на международните трендове, от които ние като страна се самоизключихме. Ние имахме много безгрижно отношение към ПВУ и в този момент продължаваме към още по-лекомислено очакване на отварянето ”, сподели политикът.

Агонията на българската политическа система е явна, добави Станимир Илчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР