Ветеранът Фернандо Вердаско се завърна с победа на Sofia Open.

...
Ветеранът Фернандо Вердаско се завърна с победа на Sofia Open.
Коментари Харесай

Фернандо Вердаско се завърна с победа на Sofia Open 2022

Ветеранът Фернандо Вердаско се завърна с победа на Sofia Open. В среща от първия кръг на конкуренцията, 38-годишният испанец се наложи със 7:6(1), 7:5 над Николоз Басилашвили от Грузия за 1:38 часа игра.

Басилашвили има защо да съжалява, откакто беше доста покрай триумф в откриващия сет. 30-годишният тенисист проби подаването на Вердаско и поведе с 5:3, само че сервирайки за сета позволи рибрейкт. Впоследствие се стигна до тайбрек, където Вердаско беше праволинеен – 7:1 точки.

Испанецът проби при започване на втората част, само че в седмия гейм Басилашвили навакса изоставането си. И тъкмо когато и вторият сет вървеше към тайбрек, грузинецът загуби подаването си, с което и мача.

Във втория кръг Вердаско, четвъртфиналист в София от 2019 година, ще срещне австралиеца Александър Вукич, който на старта победи в два сета Фабио Фонини (Италия).

Място във втория кръг на Sofia Open 2022 си обезпечи и Ян-Ленард Щруф. Германецът се наложи с 4:6, 6:3, 6:2 над Душан Лайович. За Щруф това беше трети пореден триумф в София, откакто преодоля сполучливо квалификациите. На осминафиналите Щруф ще срещне различен квалификант – Юго Юмбер.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР