Вестник "Чикаго сън-таймс", най-старият ежедневник на Чикаго, който е отпечатван

...
Вестник "Чикаго сън-таймс", най-старият ежедневник на Чикаго, който е отпечатван
Коментари Харесай

Най-старият ежедневник, издаван в Чикаго, бе продаден на символичната цена от един долар

Вестник "Чикаго сън-таймс ", най-старият всекидневник на Чикаго, който е отпечатван без спиране, бе продаден на група вложители, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Вестникът е учреден през 1844 година и е печелил осем пъти влиятелната премия "Пулицър ". Изданието заяви, че е бил закупен от група вложители, ръководена от някогашния общински консултант и сегашен общоприет шеф на вестника Едуин Айзендрат и група синдикати.
Вестникът не даде детайлности за договорката, само че съгласно съперника му в. "Чикаго трибюн " продажбата е подписана за един $. Същият "Чикаго трибюн " разгласи по-рано тази година желанието си да закупи "Чикаго сън-таймс ", само че му бе наложена възбрана от министерството на правораздаването, което се притесняваше от възникването на локален информативен монопол.

Дори и цената на покупката да е била символичният един $, вложителите е трябвало да платят 11,2 милиона $, с цел да продължи работата на вестника, заяви самият "Чикаго сън-таймс ". Сключената договорка акцентира несигурността в американската преса през последните две десетилетия. През 2011 година "Чикаго сън-таймс " бе платен за 20 милиона $. Собствениците заключиха, че "е по-добре да вземат един $, в сравнение с да затворят вестника, което щеше да коства осем милиона ", разяснява Джеймс Уорън от института Пойнтър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР