Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън започна в сряда поредица

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън започна в сряда поредица
Коментари Харесай

В Израел Блинкън настоя да се осигури повече хуманитарна помощ за Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън стартира в сряда поредност от срещи с израелски водачи, с цел да разиска по какъв начин да се достави повече филантропична помощ в Газа. В същото време Блинкън неведнъж прикани палестинската формация " Хамас " да одобри

След визити в Рияд и Аман по-рано тази седмица висшият американски посланик в този момент е в Израел - последната спирка от в Близкия изток. Това е седмото посещаване на Блинкън в района от 7 октомври насам.

Основният приоритет на Блинкън в Израел ще бъде да убеди израелското държавно управление да предприеме набор от съответни стъпки, тъй че филантропичната помощ да се влива в гъсто популации анклав.

" Дори когато работим с безмилостна увереност, с цел да реализираме преустановяване на огъня, което връща заложниците вкъщи, ние също би трябвало да се съсредоточим върху хората в Газа, които страдат в този пресечен огън на Хамас ", сподели Блинкън в началото на своята среща с израелския президент Исак Херцог в Тел Авив.

Много е значимо и да осигурим помощта, от която се нуждаят- храна, вода, медикаменти и заслон, сподели Блинкън

Разговорът на Блинкън с Нетаняху по отношение на помощта ще се състои към месец, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи остро предизвестие към Нетаняху, като сподели, че политиката на Вашингтон може да се промени, в случай че Израел не предприеме стъпки за справяне с вредите на цивилни, филантропичните премеждия и сигурността на помощта служащи.

Байдън заплаши да обуслови поддръжката за офанзивата на Израел в Газа с предприемането на съответни стъпки за отбрана на филантропичните служащи и цивилните, пробвайки се за първи път да употребява помощта на Съединени американски щати, с цел да повлияе на държанието на израелските военни.
 Блинкън прикани Хамас да одобри предлагането за помирение
Блинкън прикани Хамас да одобри предлагането за помирение

Той дефинира израелското предложение като " извънредно обилно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР