Преди броени седмици Новак Джокович се раздели с една от

...
Преди броени седмици Новак Джокович се раздели с една от
Коментари Харесай

Нова рокада: Джокович се раздели с още един от дългогодишните членове на своя екип

Преди броени седмици Новак Джокович се раздели с една от най-важните фигури в кариерата си, в лицето на Горан Иванишевич. Резултатът от първия му шампионат без именития хърватин е налице и 24-кратният " мейджър " първенец стигна до полуфиналите в Монте Карло. Световният номер 1 взе решението да не взима присъединяване в Мадрид, а вместо това да се приготвя за Рим и Ролан Гарос.

Джокович направи още една сериозна смяна в треньорския си щаб. Легендарният сърбин взе решението да се сбогува с още една фигура, изиграла значима роля в кариерата му през последните години. Става дума за фитнес треньора му Марко Паничи. 

Рекордьорът по брой седмици на върха на ранглистата разгласи новината в обществените мрежи, като по думите му можем да кажем, че връзките сред двамата остават професионални и уважителни, като сърбинът не скри възприятието си за комизъм с думите:

" Grande (италианската дума за " огромен " ) Марко, какви невероятни години на съдействие имахме. Стигнахме до върха, печелехме трофеи, разбивахме върхове. Но най-много се любувах на нашите най- " елементарни " дни на тренировки във и отвън фитнес залата. Безкрайни часове на смях, които ме накараха да се усещам доста стимулиран за триумфи. Благодаря ти, Романиста (както те наричаше Горан), за цялата сила, старания и време, които инвестирахте, с цел да ме извършите допустимо най-хубавия състезател и човек, който мога да бъда.

Много обич и ще се забележим скоро в Рим ”

Novak Djokovic splits with his longtime fitness trainer.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР