Вещо лице ще изготви експертиза на думите на Камен Донев

...
Вещо лице ще изготви експертиза на думите на Камен Донев
Коментари Харесай

Експертиза на интервю и седем нови свидетели: Започна делото между Камен Донев и Васил Василев

Вещо лице ще изготви експертиза на думите на Камен Донев по адрес на Васил Василев, а седем очевидци ще дават показания в правосъдната зала. Това реши Софийският областен съд, където стартира, заведено от шефа на Народен спектакъл " Иван Вазов " Васил Василев против артиста Камен Донев.

Причината за делото са квалификации, отправени от Донев по отношение на Василев в в което артистът назова шефа на театъра " шушумига ", " човечец " и го дефинира като " нечитав човек ".Васил Василев и Камен Донев не се явиха на днешното съвещание и бяха представлявани единствено от юристите си. Двамата не са длъжни по закон да участват в правосъдната зала.

Съдът одобри настояването на юристите на Василев за изменение на исковата молба и допълнение на обвиняването на Камен Донев. " Обикновена засегнатост " е сменено с засегнатост към " длъжностно лице или представител на обществеността ", защото шефът на Народния спектакъл е длъжностно лице. Съдебният състав позволи и да бъдат разпитани очевидци - трима, поискани от Камен Донев и четирима, поискани от страна на Василев. Свидетелите ще откриват връзките сред двамата, като ще бъде направена и експертиза от експерт на изявлението на артиста. Гражданският иск към Донев е за 2500 лв..

 Васил Василев - шеф Народен спектакъл
© Велко Ангелов

Васил Василев - шеф Народен спектакъл " Иван Вазов "

Делото ще продължи на 8 юни, когато следва да бъдат разпитани очевидците. След края на съвещанието, изясни, че Донев е отправил " обидни квалификации ", като добави, че " не е уместно по този метод да бъде преиначавана свободата на словото, всеки има право на независимост на словото, само че тя има своите граници ". Според бранителите на Камен Донев, клиентът им не е споделил нищо обидно.

Делото сред двамата е продължение на абсурда в Народния спектакъл сред Васил Василев, Велислава Кръстева и Александър Морфов. На 28 февруари Кръстева напусна поста " пиар на театъра ", а. Камен Донев е един от най-верните бранители на режисьора. Когато стана известно, че Василев се е почувствал афектиран от думи на артиста и е завел дело против него, Донев го предложения да отбрани достойнството си на боксовия кръг и съобщи, че може във всеки един миг да му даде поисканите 2 500 лева

 Цитат на деня: Васил Василев може да отбрани достойнството си на боксовия кръг Цитат на деня: Васил Василев може да отбрани достойнството си на боксовия ринг
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР