Вертолет Cougar с екипаж от 24-та авиобаза от Военновъздушните сили

...
Вертолет Cougar с екипаж от 24-та авиобаза от Военновъздушните сили
Коментари Харесай

Вертолет участва в гасенето на пожара в Пазарджишко

Вертолет Cougar с екипаж от 24-та авиобаза от Военновъздушните сили (ВВС) взе участие в гасенето на огромен пожар в Пазарджишко, оповестиха от Министерството на защитата.

Огнената буря гори край село Карабунар, област Пазарджик.

Вертолетът е изхвърчал в 18:45 ч от авиобаза Крумово и до 20:20 ч. е направил обход на засегнатите региони и е оказал помощ на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия регион с вода. 

Техниката и военнослужещите от Военновъздушни сили се включват по искане на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в поддръжка на дейностите на място по гасене на огъня. Според пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик няма заплаха от разгръщане на пожара в землището сред пазарджишките села Бошуля, Величково, Памидово и Карабунар. Категорично не са застрашени околните обитаеми места. Тежка техника лимитира с просеки местни тлеещи огнища, които се намират на труднодостъпни места и не могат да бъдат гасени на ръка или с противопожарни коли. От тлеенето там идва и димът, който се вижда сега в региона. 

Дежурни пожарни екипи от няколко районни служби ще останат на място до момента в който е належащо и до момента в който пожарът не бъде сподавен напълно.

Вчера 22 военнослужещи и пет автомобила от 31-ви механизиран батальон от състава на Сухопътните войски оказаха помощ при гасенето на пожар сред селата Малки Воден в Община Маджарово и Дъбовец в Община Любимец, Хасковско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР