Версията за хранително натравяне за трагедията в Кардам не е

...
Версията за хранително натравяне за трагедията в Кардам не е
Коментари Харесай

Загадките остават: Детски лекар съобщи за липсващи детайли около смъртта на 9-годишното момче в Кардам ВИДЕО

Версията за хранително натравяне за нещастието в Кардам не е допустима поради епидемиологичното засягане. Това сподели детският анестезиолог-реаниматор доктор Благомир Здравков в предаването „ Лице в лице” по bTV.

Той добави, че има прекалено много изчезнали елементи към гибелта на 9-годишното момче и влошеното здравословно положение на сестрите му.

Кошмар! Склоняване към самоубийство може да е погубило 9-годишния Стефан от Кардам ВИДЕО

„ Ако от учебната лавка са си купили храна, те не са си купили две деца, а са си купили 20. При такива произшествия всички деца трябваше да са с гатроентерит. Тук няма такова нещо, членовете на фамилията са се хранили с едно и също меню, по едно и също време”, добави медикът.

По думите му прокуратурата е образувала досъдебното произвеждане по член за склоняване към самоубийство поради нормативната уредба, което не значи, че роднините са отговорни за гибелта му.

„ Другата версия беше за токсикоинфекциозен синдром въз основата на вирус или бактерия. Той обаче не протича по подобен метод. Тези деца не са били с нараснала температура и не са имали проучвания, които да потвърждават такова възпаление”, сподели доктор Здравков.

Топтоксиколог с горещи разкрития за мистериозната гибел на дребния Стефан от Кардам

Детският доктор уточни, че проверяващите би трябвало да схванат дали се касае за престъпен темперамент на действието или случайно децата са имали прикосновение с химикали. Той добави, че има разлика при реанимирането на деца и възрастни хора.

Д-р Здравков разяснява, че при децата, които се отглеждат от един родител – рискът за произшествия е 15% пъти по-голям. Той съобщи, че е физически невероятно да се постави идентична грижа за всички деца.

Изненадващ поврат за злокобната версия за самоубийството на дребния Стефан от Кардам

Относно незабавният екип, който е отишъл на сигнала, медикът разяснява, че те би трябвало да се оправят единствено на доболнично равнище и при нужда от профилирано лекуване – то се прави в болница.

„ На детето са сложени инжекции срещу повръщане. Това е препарат, който има нежелани лекарствени реакции върху нервната система, само че когато е в токсични дози. А тук, би трябвало, дозата да е съобразена с килограмите. Малко е евентуално инжекцията да докара до гибелта на детето”, съобщи доктор Здравков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР