Вероятно сте забелязали малките водни капчици по стъклата на прозорците

...
Вероятно сте забелязали малките водни капчици по стъклата на прозорците
Коментари Харесай

Има няколко ефективни метода, с които да премахнете конденза

Вероятно сте забелязали дребните водни капчици по стъклата на прозорците или вратите си. Това се назовава конденз. Водните пари се втечняват, когато температурата вкъщи е по-ниска и на открито също е такава. Може да забележите конденз най-много през зимата. Проблемът с влажността в жилищата е значителен, тъй като всички тези водни пари, които са непрестанно към нас, ние дишаме. Освен това такива се отделят от цветята, при пране и готвене и така нататък Щом те се сблъскат със студена повърхнина, се получава конденз.

Най-често може да забележите конденз по профила на дограмата, стени без термоизолация, зад мебелите, където въздухът не циркулира умерено, по външните ъгли на стаята, по стъклопакетите.

Кондензът може да аргументи редица проблеми, тъй като може да провокира поява на плесен и мухъл, нездравословни за здравето ви. Освен това понижава комфорта ви вкъщи, нарушава топлоизолационните свойства на стените.

Има няколко метода да се справите с конденза. Първият от тях е посредством постоянно отваряне на порти и прозорци, с цел да влезе чист въздух. Това важи изключително през зимния сезон. Проветрявайте жилището за пет минути по няколко пъти на ден. Така влажността в стаите ще намалее и няма да има заплаха от прекосяването ѝ в плесен или друга форма мухъл. В банята наложително сложете вентилатор, който да пускате след взимане на душ или разчистване. Хубаво е да имате дограма с вентилационна система. Това ще понижи потребността от проветряване.

Вторият метод за битка с конденза е посредством намаление влажността на въздуха. Това може да извършите елементарно по няколко просто метода. Не простирайте облеклата от пералнята в стаята, даже през зимата. Изкарвайте ги на открито, тъй като другояче водните пари ще останат в стаята. Когато готвите, постоянно пускайте абсорбатор. Използвайте влагоабсорбатори във всяка стая – те имат функционалността да отстраняват непотребното навлажняване в помещението. Може да ги сложите в самото помещение на пода, на перваза на прозореца, в дрешници и шкафове и където още пожелаете.

Третият метод е посредством термоизолиране и в допълнение отопление. Трябва да отопляване дома си по верния метод, а той включва понижаване на разликите във външната и вътрешната температура. Може да поставите външна топлоизолация, която ще помогне при охлаждането на външните стени, то няма да е толкоз огромно и няма да се образува толкоз конденз. Освен това има термо-керамични бои, които усилват температурата на стените, лимитират образуването на плесен и са щадящи към сметките за ток. Доста удобен метод да облекчите бюджета си, само че най-много да предпазите своето и здравето на всички членове на семейството.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР