Вероятно сте чували многократно съветите на специалисти по информационна сигурност,

...
Вероятно сте чували многократно съветите на специалисти по информационна сигурност,
Коментари Харесай

Facebook предупреди за хиляди жертви на зловредни приложения в Play Store и App Store

Вероятно сте чували неведнъж препоръките на експерти по осведомителна сигурност, които ви поучават да сваляте мобилни приложения само от доверени източници, да вземем за пример Гугъл Play и App Store на Apple. Това, което обаче, което постоянно пропущат да уточнят тези експерти е, че дори и формалните магазини за мобилни приложения не би трябвало да бъдат считани за 100% доверени. Тези дни имаме следващото удостоверение за това и предизвестието идва от Meta, компанията-майка на Фейсбук. Те към този момент и са уведомили милион от потребителите на обществената мрежа, че може да са станали на кражба на данни, в случай че са свалили някое от над 400-те мобилни зловредни приложения, на които са се натъкнали неотдавна в формалните магазини.

Става дума за следствие на Meta траяло година, при което те разкрили въпросните приложения – най-често прикрити, като редактори на фотоси, само че също по този начин и бизнес приложения, приложения за обогатяване на функционалностите на фенерчето на устройствата, VPN-и и други Общото сред тях е условието към потребителите да се впишат с Фейсбук сметките си, което ги правело автоматизирано притежание на нарушителите. Повечето от приложенията били несъмнено нефункционални след предаването на данните – крадците от друго не се и нуждаели. Веднъж сдобили се с тази информация, те могат да правят разнообразни нездравословни дейности – кражба и продажба на акаунта, разпращане на злотворен код и спам към приятелите на жертвата и завладяването на в допълнение Фейсбук регистрации, достъп до всички тези услуги, в които потребителят се е вписвал с данните си във Фейсбук и други

От Meta изясняват за ZDNet, че са уведомили към милион индивида, което евентуално е повече от действителния брой на жертвите на тази акция, като предохранителна мярка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР