Вероятно сме чували мисълта на известния философ Жан-Пол Сартр: Адът

...
Вероятно сме чували мисълта на известния философ Жан-Пол Сартр: Адът
Коментари Харесай

Защо “Адът - това са другите

Вероятно сме чували мисълта на известния мъдрец Жан-Пол Сартр: " Адът - това са другите ". Мисъл, която през годините мнозина са се опитвали да дешифрират, в това число и хората, отдадени на изкуството.
 “Виктория ”, Йордан Славейков, Деница Даринова и новата премиера в I Am Studio
За любовта, която не познава граници

Какво ще ни опише “Виктория ” в I Am Studio

Още един прочит на " При закрити врата ", пиесата на французина, сложена за първи път през 1944 година в Париж, ще можем да забележим на сцената на спектакъл " Възраждане ". Премиерата на " При закрити порти " е на 17 ноември.

Новото зрелище, режисирано от Стоян Радев, обобщава човешката орис посредством известната фраза " Адът - това са другите ", която ще чуем непосредствено от театралната сцена.

За режисьора е особено на напред във времето в постановките си да извежда тематиката за чистия човешки смисъл, която ще бъде фокус и в " При закрити порти ". Иначе екзистенциалната тематика напълно тъкмо дава отговор на нещо доста познато на хората - потребността да се приказва за значителните тематики в един свят, който обаче се пробва да ги не помни. За Сартр екзистенциализмът е хуманизъм и с това е доказана позицията на създателя. Въпреки упованията за съвестност, спектакълът не наранява, даже в противен случай - той лекува и даже освобождава.

" Ние ви каним на спектакъл. Театърът не е размишление, а прекарване. Театърът е признание. Не просто изтъкване на проблем, а лекуващо случване, възприемане и изричане. Защо другояче един мъдрец би писал пиеси? ", споделя режисьорът Стоян Радев за премиерното зрелище.

По думите му, пъкълът на съвремието се крие в повишеното травматично опълчване сред хората. Как наподобява този обществен феномен, показан на сцена, ще ни покажат актьорите Виттория Николова, Мариана Жикич и Йордан Ръсин.

Освен тях и режисьорът Стоян Радев, по представлението работят още сценографът Никола Тороманов, композиторът Емилиян Гацов и хореографът Теодора Попова.
 “Неведение ”, Албена Ставрева и новата премиера в Народен спектакъл “Иван Вазов ”
Как цялостен един живот се побира в кибритена кутия

За смешното и тъжното в едно “Неведение "

Премиерата на " При закрити порти " е на 17.11. (четвъртък) от 19 ч. в спектакъл " Възраждане ".

Следващите дати на представлението са 18.11. (петък), 6.12. (вторник) и 23.12. (петък), а цялата информация е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР