Болка, викове, тежки поражения – това съпътства дните на Наско.

...
Болка, викове, тежки поражения – това съпътства дните на Наско.
Коментари Харесай

Атанас Месечков оживява след тумор в главата


Болка, крясъци, тежки провали – това съпътства дните на Наско. Кожата му се сбръчква. Гадни мехури излизат и се пукат по него. Лекарите няма какво друго да създадат, с изключение на да го подложат на поредност от интервенции – цели 6 на брой, с цел да отстранят всички обезобразени зони по тялото на невръстното хлапе. Рискът е огромен, тъй като момчето, родено на 18 февруари 1988 година е напълно малко по това време, написа Минаха години.

А хирурзите би трябвало да извършат тежка интервенция в организма му. И то неведнъж. Добрият край оправя всичко – от жестоката драма през днешния ден Месечков има единствено един белег. Той открива танците около брат си и попада в нов хубав свят, който го прави чисто нов човек. Уплашеното дете придобива самочувствие и се усеща устойчиво. Ала ориста го подлага на ново тестване.

Едва не отпада от международно състезание поради сериозна травма. Дори единствено гледката на изваденото коляно часове преди да излезе на сцената би подействала като леден душ на съвсем 100 % от надпреварите. Преживелият към този момент един злокобен случай Месечков обаче се събира и се състезава, макар адските болки. В Дания той се показва почтено. На връщане към България обаче не бил на себе си. Веднага след кацането ляга за следващ път на операционната маса.

Съдбата била подготвила за него още клопки по пътя. Преди да дебютира в първото издание на Денсинг старс, лекарите му откриват най-злата от всички заболявания. Наско има израстък. Той, който мисли, че няма нещо, което може да го спре или да го уплаши, този път губи наличие на духа. Тумор на 20 – това звучи като присъда. Намира сили да се изправи против заболяването. След три дни за кой ли път претърпява интервенция. Туморът му е в главата. 12 часа докторите се борят за него. Ала ангелът му страж не го оставя и този път. Операцията, претърпяна през 2008 година е сполучлива и Наско оздравява, само че от този момент всяка година се подлага на профилактични прегледи.   

„ Имах главоболие, виеше ми се свят, само че го отдавах на преумората. Получих нещо като импровизиран пристъп. Веднага потеглих по лекари да схвана какво ми е. Накрая се оказа, че е израстък на хипофизата. Разбира се, незлокачествен. Почувствах нещо, едвам когато образуванието стартира да кърви. Затова неврохирургът ми сподели, че би трябвало да реагираме доста бързо. След като се разбра какво ми е, след три дни ме оперираха. Не ми отваряха главата, тъй като към този момент има нов способ – махнаха ми тумора през носа. Ако бях просрочен още малко, в този момент да съм ослепял, тъй като туморът беше към два сантиметра “, спомня си Месечков. Той е опериран от проф. Бусарски, към този момент мъртвец, в болница Свети Иван Рилски и на него дължи голяма признателност за помощта.

След пет месеца се връща на дансинга, само че към този момент е изцяло изменен. Наско схваща, че не всичко би трябвало да става непременно. Просто гледа да живее колкото е допустимо по-спокойно. Не постоянно е допустимо, изключително когато си изправен пред персонални тествания, пред които си безпомощен. Партньорът на лекар Щонова изгубва първото си дете.

Той подписа брак през 2016 година със съсобственичката на най-голямата генетична лаборатория у нас Кремена, която има две деца то предходната си връзка. Малко преди този момент пристигнал най-страшният миг на двойката. „ Единственият ни сложен миг беше, когато 10 дни преди сватбата загубихме първото си общо дете “, разкрива танцьорът. В момента огромната фамилия на Наско и Кремена наброява батко, който е студент, кака в частно учебно заведение, по-голямата обща щерка на 6 години и наесен ще тръгне в първи клас и дребната, която е на 4 години.     
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР