Боровинките не само са вкусни, но и се смятат за

...
Боровинките не само са вкусни, но и се смятат за
Коментари Харесай

Виното от боровинки ли е следващата суперхрана

Боровинките освен са вкусни, само че и се считат за нещо като суперхрана. Е, това в действителност е единствено маркетингов термин, но истината е, че са цялостни с микронутриенти като витамини и минерали. Те също по този начин съдържат куп съединения с антиоксидантна интензивност, като някои учени считат, че придават изгоди за здравето на хората, които ги хапват.
 Коктейл с джин, тоник и боровинки и рецептата, с която да си го приготвим
Най-летният джин с тоник коктейл

С плодовата прохлада на боровинките

Обработката на храни обаче от време на време може да промени питателните им свойства и откриватели от университета в Кордоба се опитват да дали същото може да се каже за виното от боровинки - изключително при разнообразни условия.

Екипът употребява боровинки, набрани от Уелва в Южна Испания, като ги смачква и ги прибавя към захарен разтвор, с цел да направи общо осем литра боровинков сок, към който прибавя малко квас. Сокът е оценен за концентрацията на антиоксидантните съединения в него - а точно антоцианини, флавоноли, флаван-3-оли, танини, витамин С и цялостната антиоксидантна интензивност.
 Снимка 665780

След това сокът се разделя в равни количества в осем разнообразни колби, които се разделят на две групи: една група от четири, които отиват във водна баня при 17°C, а другите четири - при 21°C. Във всяка от водните бани две от колбите са оставени единствено отчасти да ферментират, правейки сладко вино, до момента в който другите две завършват ферментацията, получавайки сухо вино.
 Антиоксиданти, витамин С, фибри, проантоцианидини, червени боровинки и изгодите за здравето ни
Колко потребни са алените боровинки

Подсказваме - доста

Вземайки малко количество вино от всяка от колбите, екипът проучва концентрациите на антиоксиданти и интензивността в пробите от вино и съпоставя това, което открива с истинския сок, коментира IFL Science.
 Снимка 665782

Резултатите разкриват, че виното от боровинки съумява да резервира някои от евентуалните преимущества на плодовете - всички създадени виновност, без значение от разликите в температурата или времето на ферментация, демонстрират по-висока антиоксидантна интензивност от истинския сок от боровинки.

Като се има поради това, наподобява, че другите условия имат някакъв резултат върху концентрацията на другите антиоксидантни съединения. Например, по-дългите времена на ферментация водят до по-ниски концентрации на антоцианини, флавоноли и танини, макар че равнищата на флаван-3-ол фактически се усилват с времето.
 Снимка 665781

Температурата също наподобява има някаква разлика, като виното, държано при по-висока температура, съдържа почти на половина по-малко витамин С от виното, ферментирало при по-ниска температура.

Проучването заключава, че " боровинките за произвеждане на вино максимизират изгодите от плодовете, само че температурата и времето на ферментация доста въздействат върху техния състав ".
 Как се прави вино от вулканична пепел - на Лансароте знаят чудесно
Как се прави вино от вулканична пепел - на Лансароте знаят чудесно

Гениалните виновност, родени от черни вулканични кратери

Това, което те не загатват, е дали виното има добър усет. или не, само че въпреки всичко усетът не е от чак такова огромно значение, колкото е антиоксидантната интензивност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР