Вероятно ще се върви към експертно правителство, в което няма

...
Вероятно ще се върви към експертно правителство, в което няма
Коментари Харесай

Два варианта за съставяне на кабинет чертаят политолози

Вероятно ще се върви към експертно държавно управление, в което няма да вземат присъединяване ярки фигури от ГЕРБ, само че ще има такива от страна на " Продължаваме промяната " . Около това мнение се сплотиха пред bTV специалистите проф. Румяна Коларова, доцент Светослав Малинов и Евгений Кънев.

Според тях без ГЕРБ няма по какъв начин страната ни да има кабинет, нито да влезе в еврозоната и Шенген.

" Във всичките си изявления те споделят, че са постигнали. Дори чух през вчерашния ден, че някъде късния следобяд е изпратен следващ, поправен текст на управническата стратегия. Предполагам, че най-малко там нещата вървят дейно, само че не зная какъв брой сполучливо ", означи проф. Коларова.
 Борисов: Аз се дръпнах, и Кирил, и Асен да го създадат
Борисов: Аз се дръпнах, и Кирил, и Асен да го създадат

Трябва експертно държавно управление, което да изкара цялостен мандат

Относно поръчките за персоналния състав , тя не вижда някакво несъгласие. По нейни думи се обрисуват два разновидността. " Първият е да се сформира кабинет по модела на Димитър Попов, а вторият - експертен, технократски кабинет ", разясни Коларова.

Малинов удостовери, че на доктрина нещата стоят добре. В основата е законодателната стратегия, въпреки и не толкоз дълга, към този момент е подготвена, регистрира той.

Малинов обаче предизвести, че когато стане дума за персоналния състав, във всеки един миг договарянията могат да се провалят.
 Желязков: Ако има споделена отговорност, и Асен Василев е допустим
Желязков: Ако има споделена отговорност, и Асен Василев е допустим

Ние желаеме да знаем - даването на поддръжка какъв тип политическа отговорност е?

" Намираме се в доста значима обстановка - насъбран е към този момент един политически капитал, на доверие от страна на гласоподавателите, че нещо ще се получи. Затова си мисля, че това ще държи партиите нащрек и нито една от тях няма да посмее да преследва стеснен партиен интерес ", допусна той.

Според Евгений Кънев пък единствената опция е съставянето на експертен кабинет с една-две ярки фигури от страна на " Продължаваме промяната ", като това най-вероятно ще са министър-председател и министър на финансите. Причината била, че на процедура няма доверие сред двете обединения на равнище ръководство. По тази причина нямало да има фигури от ГЕРБ в държавното управление. Самият Кънев изрази подозрение, че има и посочени от тях специалисти.
 Правителство, министър председател, всичко е в обстановката на парадокса, считат политолози
Правителство, министър председател, всичко е в обстановката на парадокса, считат политолози

Румяна Коларова и Любомир Стефанов проучват какъв да е премиер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР