Вероятно ще се стигне до успешен финал на преговорите за

...
Вероятно ще се стигне до успешен финал на преговорите за
Коментари Харесай

Страхил Делийски: По-сложното ще дойде, когато новото правителство започне работа

" Вероятно ще се стигне до сполучлив край на договарянията за бъдещо държавно управление. По-сложното ще се случва по-късно, тъй като под натиска на публичното очакване, че би трябвало да бъде формиран кабинет, явно партиите са подготвени да вършат взаимни отстъпки. След като този кабинет стартира да работи, тогава ще пристигна по-сложното ". Такъв коментар направи в изявление пред БНР политологът Страхил Делийски.

Той акцентира, че няма изясненост какво е в основата на договарянията, които се водят, по какъв метод се търси доближаване на позициите.

" Очевидно дълго време ще имаме фрагментирана конструкция на политическото посланичество, която изисква висока съдружна просвета. Това допуска, че този и идващият кабинет ще бъдат на минималния компромис, в сравнение с огромните промени.... За един краткотраен интервал могат да се свършат дадени неща "  

Според политолога реинстуционализацията на политическия развой и на ръководството може да е сплотяваща задача :

" Това значи институциите да проработят по този начин, както се чака да работят. Дори и единствено това да свърши едно държавно управление, няма да бъде малко. Тази задача може да легитимира едно такова пъстро болшинство. Тръгне ли се в по-дълбоко реформиране на дадени браншове, тогава разликите ще излязат нескрито и ще бъде доста мъчно ".

Делийски позволи министри от служебното държавно управление да влязат и в новия кабинет.

Интервюто на Диана Янкулова със Страхил Делийски в предаването " 12+4 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР