Вероятно са намерили основание, за да повдигнат обвинение на Николай

...
Вероятно са намерили основание, за да повдигнат обвинение на Николай
Коментари Харесай

Шеф от "Русофили": Вероятно има основание за обвинение на Николай Малинов в шпионаж

Вероятно са намерили съображение, с цел да издигнат обвиняване на Николай Малинов по член 105 от Наказателен кодекс. Не подлагам ма подозрение професионализма и пълномощия на прокуратурата и институциите”, съобщи някогашният шеф на полицейската работа ЦСБОП и член на управлението на придвижване „ Русофили” Тихомир Стойчев пред bTV.

Но съгласно него това не е съображение да се търси групова виновност от цялото придвижване и проруски настроените хора в България.

Що се отнася до Юрий Борисов, то някогашният шеф на полицейската работа ЦСБОП го дефинира като „ интелигент, който не би си разрешил да служи на други, с изключение на българските интереси”.

Тихомир Стойчев счита, че през последните години се е трансформирало отношението към Русия в България.

Цацаров огласи обвиняванията против Николай Малинов за шпионаж в интерес на "Двуглав орел " и РИСИ

„ Два уеб страницата в България се опитваха да оцапат едно цяло (обществено) пространство, като включиха и „ Русофили” и неправителствени организации, които са свързани със сферата на сигурността като Асоциацията на разузнавачите”, сподели Стойчев.

„ Преглеждал съм деликатно оценките за положението на националната сигурност на Република България от 1998 година насам. Има една отрицателна еволюция на нашите разбирания към модерна Русия.

Последната огромна оценка, която беше отчетът от 2016 година, която беше показана и в Народното събрание през 2017 година, и в чието правене бяха вели присъединяване четири служби, се заприказва със напълно друга заостреност за Русия”, счита Стойчев.

Бившият началник на ЦСБОП съобщи, че е предизвестил членовете на придвижване „ Русофили” да внимават в дейностите си, тъй като след този отчет те може да бъдат в полезрението на службите.

Експертът по сигурността не отхвърля, обаче, че „ мощна страна като Русия, притискана от събитията, може да се трансформира в заплаха за България”.

Иван Гешев уточни доказателствата против обвинявания за шпионаж Николай Малинов

„ Не познавам Малофеев, а с Решетников съм се виждал на две конференции за православие”, съобщи Стойчев, като добави, че не е виждал в придвижването да се разпределят и пари, пристигнали от чужбина.

Той е станал член на придвижването, тъй като се вълнува от съветската история, а други членове харесват съветска музика и приказки, някой пък виждат в Русия балансиращ фактор в актуалния свят.

„ Не мога да изключа, нито да потвърдя”, че сме били употребявани като заслон за шпионска активност, съобщи специалистът, който показа, че ще чака с интерес развиването на следствието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР