Вероятно понякога сме се замисляли какво е съдържанието на традиционните

...
Вероятно понякога сме се замисляли какво е съдържанието на традиционните
Коментари Харесай

Защо е добре да използваме естествени продукти за почистване на дома

Вероятно от време на време сме се замисляли какво е наличието на обичайните препарати за разчистване и по какъв начин работят на околната среда и върху самите нас. Преобладаващата част от тях са цялостни с нездравословни химикали и субстанции, част от които вдишваме и абсорбираме.
 Почистване на дома и по какъв начин да го създадем за 10 минути
Как да почистим дома за 10 минути

Когато гостите решат да ни изненадат

Основните съставки, за които би трябвало да внимаваме са натриевият хидроксид, амоняк, хлор, фосфат - всички от които постоянно се срещат в домакинските почистващи препарати и се употребяват всекидневно в доста домове.

Хубавото е, че всяко нещо има своята опция. В случая това са естествените почистващи артикули. Те не съдържат нездравословни химикали, белина или пластмаси, а в същото време почистват дома дейно. Сода за самун, лимонен сок и белият дестилиран оцет са едни от най-хубавите натурални почистващи препарати, които безусловно правят чудеса. Просто ги смесваме в равни количества и с получената композиция може да почистим съвсем всички повърхности в дома.
 Снимка 610304

Вода с лимон - една още по-проста примес, която обаче е превъзходен натурален препарат, с помощта на антибактериалните си свойства. Половин лимон, разперен в купа с вода и подложен в микровълновата е превъзходен метод за разчистване на вътрешността на печката посредством парата, която се отделя.

Белият оцет и содата бикарбонат са успешно отстраняват петна и упорити миризми от прането. A oт RTE поучават още постоянно у дома да имаме на разположение масло от чаено дърво. То е мощно естествено противогъбично и антибактериално средство.
 Снимка 610303

И до момента в който доста от обичайните  освежители миришат прелестно, става известно, че те по никакъв начин не са безвредни за хората и околната среда. Така че вместо да слагаме следващия химичен препарат в дома си, може да използваме етерични масла или ароматизирани торбички с лавандула.

Преди да решим да закупим даден артикул е добре да се замислим дали в действителност имаме потребност от него и дали не бихме могли да го сменяем с по-щадящ околната среда вид. За задачата просто може да отделим няколко минути и да прочетем деликатно наличието на етикета.
 Как да почистим пералнята с оцет
Как да почистим пералнята с оцет

Лесно, на ниска цена и ефикасно

Добре е да се обръщаме внимание и на опаковките , в които се съдържат почистващите препарати. Може да използваме такива за многократна приложимост . А към този момент нежелани токсични артикули или с изминал период на валидност е добре да изхвърляме отговорно на предопределени за задачата места.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР