Вероятно още военнослужещи ще бъдат разположени на границата ни с

...
Вероятно още военнослужещи ще бъдат разположени на границата ни с
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Фейк нюз е твърдението, че Великобритания ще ни даде изтребители

Вероятно още военнослужещи ще бъдат ситуирани на границата ни с Турция. Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов по. Тази седмица той ще разиска подсилването на защитата на граничната вадичка с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Военните ще се причислят към взаимните патрули на Българската войска и " Гранична полиция ".

" Нашите патрули нямат право да задържат. Нямат такава функционалност. Имат право да показват мощ, да патрулират взаимно с Гранична полиция. Единствено представители на Военна полиция имат право да задържат извършители, минали незаконно през границата ", съобщи министърът на защитата.

Той изрично отхвърли изказванието на някогашния народен представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев, че Англия е подготвена да ни даде самолети, в случай че ние дадем наши изтребители на Украйна.

" Излезе фалшив нюз, Англия сподели, че са подготвени да носят ер полисинг, взаимно с нас. Няма изобщо такава алтернатива и тя изобщо не е упомената в изказването на министъра на защитата ", разяснява Стоянов. И предложи да се чете и слуша с схващане.

" От Англия са подготвени да ни дават заместващи самолети в случай че изпратим в Украйна нашите МиГ-29 и СУ-25. Стига някой откровено да желае да ги вземе. Британският министър на защитата опроверга всички, които изясняват, че България не може да получи западни оръжия в случай че съобщи руските си на Украйна. Точният му откъс: " Англия е подготвена да подсигурява сигурността или да обезпечи с изтребители всяка страна, която желае да изпрати съветски или руски бойни самолети на Украйна ", заяви в обществената мрежа по-рано Мирчев.

" И това е като даването на Ф-16 от Нидерландия. Въобще не става въпрос за даване на заместващи изтребители, а за защита на въздушното ни пространство вместо нас. Четене (слушане) с схващане е належащо... ", написа Стоянов в профила си във Facebook, а повтори същото и в студиото на Българска национална телевизия.

По думите на министъра на защитата един зенитно-ракетен комплекс С-200 и С-300 коства един милиард, няма по какъв начин да се случи това да го дадем и да останем без защитно покритие, още повече, че и самолетите Ф-16 са закъснели.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР