Вероятно неведнъж сте се възхищавали на невероятната фигура и перфектно

...
Вероятно неведнъж сте се възхищавали на невероятната фигура и перфектно
Коментари Харесай

8 причини да пиете по чаша вода след сън

Вероятно нееднократно сте се възхищавали на невероятната фигура и съвършено изпънатата кожа на жителките на Япония. Това не се дължи единствено на генетичен материал, само че и на един елементарен всекидневен обред, който те съблюдават прецизно. Става дума за пиенето на чаша вода незабавно след ставане от леглото заран.

За естественото действие на организма е нужно да се поддържат непрестанно водните му ресурси. Ако дълго време тялото ни стои обезводнено, може да се стигне до редица неприятни болести като колит, ревматоиден артрит, хемороиди, хипертония, синузит, даже и някои типове рак.

Препоръчително е заран, незабавно след пробуждане, да пием по една чаша вода. Закуската би трябвало да е едвам 45 мин след водата. Защо е нужно да вършим това.

1. Възстановяват се водните ресурси на тялото

Рехидратацията на тялото е витално нужна след дългия сън. Клетките ще са удовлетворени на количеството хидратация, получено от чашата вода.

2. Премахва множеството от токсините в организма

След като клетките в тялото ви са подхранени, по-лесно ще може да се почисти от насъбраните отрови. Освен че тялото ни се възвръща по време на сън, токсините се освобождават и тъкмо чашата вода, изпита след сън, ще подкрепи този развой. Закуската ще бъде оптимално ефикасна след водата.

3. Нормализиране на метаболизма

Водата ще задвижи и метаболитните процеси в организма, а това ще задейства свалянето на непотребните килограми. Няма и да бъдете гладни, когато преминете към закуската.
Чесън, мед, лимон и вода – за какво се нуждаем от тези съставки
Ако желаете да се предпазите от всички тези настинки и грипове, които са част от студените месеци, би трябвало наложително да подсилвате им...

4. Подпомага мозъчната активност

Тъй като 2/3 от мозъка е вода, дехидратацията работи доста зле на мозъчната ни активност. За сте оптимално продуктивни денем, добре съсредоточени и без главоболие, не забравяйте чашата с вода след ставане от сън.

5. Лечение на запек

Дехидратацията е една от основните аргументи за появяването на запек. Водата ще задейства перисталтиката на червата, няма да се оплаквате от киселини и проблеми с храносмилането.

6. Хубава кожа
Диетолог назова напитката, която оказва помощ при намаляване
Желаещите да отслабнат и да се погрижат за своето здраве хора би трябвало да пият по чаша вода преди всяко хранене, поучава английският лека...

Когато кожата е обезводнена, тя елементарно се сбръчква и образува забележими пори. Учените са на мнение, че пиенето на ½ л вода преди хранене ще задейства притока на кръв към кожата, което ще ѝ даде ослепителен и хидратиран тип.

7. Без терзания за възможност от инфекции на бъбреците или пикочните пътища

По-малка възможност от формиране на бъбречни камъни има при постоянното пиянство на вода след ставане. Същото важи и за инфекциите на пикочните пътища. Приемът на вода на гладни разрежда киселините, които са виновни за появяването на камъни в бъбреците. Тук би трябвало да се подчертае, че през целия ден е нужно пиянство на вода, не се ограничавайте сами с изпитата след сън.

8. Устойчива имунна система

Поетата вода на гладно ще подкрепи вярното действие на лимфната система. Така защитните сили на организма ще се усилят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР