Вероятно малко хора биха си помислили, че това е най-силният

...
Вероятно малко хора биха си помислили, че това е най-силният
Коментари Харесай

Най-силният мускул в човешкото тяло

Вероятно малко хора биха си помислили, че това е най-силният мускул в човешкото тяло. Винаги сме си мислил,че колкото по-голяма е площта на мускулите ни и колкото повече можем да вдигнем с тях, то това ги прави мощни и издръжливи. Оказва се обаче, че езикът е най-силният подобен.

Това е по този начин, тъй като той е единственият човешки орган, който е толкоз еластичен, че да може да се извърта и огъва във всички направления. Също по този начин, взе участие в ежедневните процеси на говорене, дъвчене, слюноотделяне и хидратация без да се изморява или да получаваме мускулна тресчица от това. Всъщност нашият език не е единствено един мускул, а комплицирана композиция от седемнадесет такива. Той не е прикован към костите ни и спада като вътрешен мускул.

Доста от хората считат тазобедрената става за най-силният мускул в човешкото тяло. Може би тъй като той дава отговор за салдото на тежестта на тялото и вярното придвижване. Следователно е един от най-натоварените мускули, отговарящи за салдото на торса и краката ни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР