Вероятно Калифорния ще стане първият американски щат, който ще забрани

...
Вероятно Калифорния ще стане първият американски щат, който ще забрани
Коментари Харесай

Забраната на двигатели с вътрешно горене в Калифорния се планира за 2040 г.


Вероятно Калифорния ще стане първият американски щат, който ще забрани продажбата на мотори с вътрешно горене.

Фил Тинг, представител на 19-ти изборен регион, област, която включва западен Сан Франциско и северната част на Сан Матео, възнамерява да внесе предложение, което, в случай че бъде признато, ще докара до възбраната за продажба на коли с мотори с вътрешно горене. Така в „ Слънчевия щат ” ще могат да се продават единствено коли, които не отделят СО2. Това значи електрически автомобили и коли с водородни кафези, написа vesti.bg.

Тинг, който ще внесе предлагането си през януари 2018 година, съобщи пред Bloomberg: “Докато не поставиш кроен период, нищо не може да се свърши. Отговорни сме да сложим краен период 23 години авансово. ”

Тази вест идва, откакто по-рано през годината губернаторът на Калифорния Джери Браун насочи питане към California Air Resources Board (CARB) за какво към момента не са подхванати законодателни ограничения в тази посока.

Щатът си е сложил за цел до 2050 година да намали с 80% излъчванията CO2 по отношение на равнищата от 1990 година Тъй като замърсяването на въздуха от транспортните средства към този момент изпреварва замърсяването от производството на електричество, сходни ограничения имат смисъл.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР