Вероятно имайки предвид същата атака на хусите, британската компания за

...
Вероятно имайки предвид същата атака на хусите, британската компания за
Коментари Харесай

Хусите са атакували американски търговски кораб в Аденския залив

Вероятно имайки поради същата офанзива на хусите, английската компания за морска сигурност " Амбри " (Ambrey) заяви през вчерашния ден, че търговски транспортен съд е бил изумен от ракета, изстреляна от територията на Йемен.

" Съгласно информацията, с която разполагаме, търговски транспортен съд е бил изумен от ракета, до момента в който плава (...) край Аден ", се споделя в изказване на " Амбри ", която посочи, че на борда на плавателния съд е имало детонация.

" Амбри " научи, че ракетата е била изстреляна (...) от Таиз ", южна йеменска провинция, сподели още английската компания.

По-рано през вчерашния ден хусите, които разполагат с поддръжката на Иран, обявиха, че са изстреляли ракети против американски търговски транспортен съд, който съгласно тях плавал към израелско пристанище.

Говорителят на хусите Яхя Сари съобщи в обществените мрежи, че ракетите " непосредствено са поразили кораба " в Аденския залив.

Американската войска не е потвърждавала, че американски транспортен съд е бил изумен. Тя заяви единствено, че е унищожила през вчерашния ден ракета " земя-въздух " на хусите, която е била подготвена за изстрелване от територията на Йемен и която е била евентуална опасност за американски летателни самолети.

Преди да подхващат дейности, американските сили са се уверили, че тази ракета е " непосредствена опасност " за американски самолети, съобщи Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, което дава отговор за района на Близкия изток.

Агенция Франс Прес отбелязва, че американската войска не е прецизирала за какви самолети е имало заплаха - за цивилен или военни.

По данни на Пентагона хусите, които управляват огромна част от територията на Йемен, от 19 ноември до момента са направили над 35 офанзиви против плавателни съдове в Червено море и Аденския залив, с което смутиха морския трафик в регион, който е от основно значение за международната търговия.

Хусите споделят, че задачата им е да пречат на плавателни съдове, които са свързани с Израел, да плават край крайбрежията на Йемен. Йеменските бунтовници настояват, че вършат това от взаимност с палестинците в линията Газа, където Израел се бори с ислямисткото придвижване " Хамас ".

Израел предприе военната си интервенция в Газа, откакто на 7 октомври предходната година бойци на " Хамас " направиха невиждана офанзива против еврейската страна.

Съединените щати смъкнаха 10 дрона в Западен Йемен, които са били подготвени за стартиране, заяви нощес журналистка от телевизия Си Би Ес Нюз, като се базира на почитан чиновник в областта на сигурността, основан в Бахрейн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР