Вероломно нападение срещу правителството“ - така Борисов коментира критиките на

...
Вероломно нападение срещу правителството“ - така Борисов коментира критиките на
Коментари Харесай

Борисов определи думите на Радев като Вероломно нападение срещу правителството“

„ Вероломно нахлуване против държавното управление “ - по този начин Борисов разяснява рецензиите на президента към ръководството. Министър-председателят прикани Румен Радев да сезира прокуратурата, в случай че има данни за негов общ бизнес с Делян Пеевски, и на собствен ред зададе няколко въпроса към президента.

  Румен Радев за напрежението сред институциите Румен Радев за напрежението сред институциите
Отново неприсъствен спор сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Поводът - вчерашно изявление на министър-председателя. Президентът Радев кате...

Премиерът разяснява казаното от президента с думите,че не е редно един президент на всички българи да дава такива оценки и да взема очевидна страна към неговата партия Българска социалистическа партия. Той отхвърли изказванието, че Движението за права и свободи поддържа ръководещите, като напомни, че Движение за права и свободи в никакъв случай не е гласувала за ГЕРБ, нито на избори, нито в Народното събрание.
Бойко Борисов, министър-председател: Всички гласове на Движение за права и свободи отидоха за президента Радев на президентските избори. И публично и импровизирано те дадоха своята поддръжка за него.Не за претендента на ГЕРБ.
Борисов изрично на приема изказванията на Радев за срещи и общи бизнесинтереси с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Бойко Борисов, министър-председател: Абсолютно ми е чиста съвестта. Тук желая да се обърна към президента. Ако има каквито и да са данни за мой бизнес, тъй като това е безспорна неистина, за нещо общо, което да съм направил с Делян Пеевски, го апелирам неотложно, през днешния ден да сезира прокуратурата, КОМПИ, която желае институция, тъй като аз настоявам, че такава няма.

 © Българска телеграфна агенция
Премиерът на собствен ред зададе въпроси към президента.
Бойко Борисов, министър-председател: Колко костват изборите на президента Радев и по какъв начин се контракти с Движение за права и свободи за поддръжката? С Делян Пеевски ли го направи? Виждате ли по какъв начин гадно звучи. Защото, хайде в този момент той да дава конференция и той да седне и да изяснява същото.Това добре ли е за страната?

По мотив изказванието, че държавното управление загърбва националната сигурност поради неуспеха на договорката за нов изтребител, образецът съобщи, че ще Военновъздушни сили ще имат нов аероплан. Но попита, за какво през годините са харчени пари вместо за рационализация на армията най-вече за пазаруване на самолети и вертолети.

Премиерът разяснява и изявлението на президента Радев, че слуша външни гласове във връзка дебата за Истанбулската конвениця.

Бойко Борисов, министър-председател: Бих се радвал да каже кой глас отвън България засяга, Брюксел, Меркел, Макрон, Юнкер. Нека да приказваме с имена. Не знам какъв кукловод би трябвало да имаш или кого да слушаш в чужбина, с цел да станеш срещу насилието над дами и деца. И откакто има каквото и да е подозрение и очевидно обществото се плаши или тормози от сходно нещо, макар че 47 страни са го създали, от тук нататък ние няма, до момента в който няма консенсус въобще да я движими напред повече.  © Българска телеграфна агенция
Борисов не одобри и сравнението, което президентът употребява, с цел да опише ролята на България в идната срещата сред Европейски Съюз и Турция през март във Варна.
Бойко Борисов, министър-председател: Шербет... Тук прозира, съгласно мен, малко злоба. Това, че са се съгласили Европейски Съюз и Турция да стартираме договаряния и да се възстановяват връзките, това е единствено плюс на България. И да ти се даде такава опция, също регистрират, че България е една постоянна страна. Ама тя е постоянна освен поради мен, само че и поради президента, поради Народното събрание и поради опозицията.
Борисов съобщи, че във вчерашното си изявление, на никое място не е обидил президента или институцията.
Бойко Борисов, министър-председател: Аз деликатно прегледах всичко, което съм приказвал и нито един пункт не съм обидил президентската институция и президента Радев и не съм си разрешил да му направя каквато и да е подготовка, като се изключи че дружно сме работили добре.
И прикани хора от администрацията на Донкуво 2 да не си разрешават обидни подготовка към държавното управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР