Венцислав Петков има доста проблеми след краткото си управление в

...
Венцислав Петков има доста проблеми след краткото си управление в
Коментари Харесай

Радостин Василев се хвърли на амбразурата да брани близкия си бивш шеф на НСБ


Венцислав Петков има много проблеми след късото си ръководство в Национала спортна база, а скандални негови дейности към този момент са предадени на способените органи от служебния кабинет

Остри реплики и обвинявания в неистини се чуха на днешното съвещание на парламентарната Комисия по въпросите на младежта и спорта. Бившият състезателен министър Радостин Василев направи всичко по силите си да попречи на чуването на изпълнителния шеф на „ Национална спортна база “ ЕАД Светослав Русинов.

Русинов беше поканен на комисията по самодейност на депутати от ГЕРБ/СДС и заприказва за скандалното завещание, оставено му от предходния началник Венцислав Петков – непосредствен персонален другар на Радостин Василев, който го назначи на този пост. Петков е и проверяван от Национален осигурителен институт по следствие на Национална агенция за приходите за неплатени налози и осигуровки.

Мартин Харизанов от ГЕРБ попита Светослав Русинов за аргументите за преустановяване на контракта за генерално спонсорство на „ Арена София “ – някогашна „ Арена Армеец “. Залата все още е в тежка финансова обстановка и без главен спонсор.

„ Прекратен е по взаимно единодушие. Анексът е написан на 2 август, като в него е написано, че влиза в действие от 1 юли 2022 година. В анекса е записано, че някогашният общоприет спонсор е длъжен заплати сумите, които дължи към второ тримесечие, което е 30 юни. Към тази дата всички суми са изплатени от някогашния общоприет спонсор. Договорът е със период на деяние доникъде на 2023 година, като до този миг, при положение, че не беше преустановен сдружението щеше да получи суми над 1 милион и 600 хиляди лв. “, отговори Русинов.

Чутото не се хареса на Радостин Василев. „ Това е неистина! “, възкликна той.

Според някогашния министър договорът бил преустановен с в допълнение съглашение, само че то било в резултат на едностранно преустановяване на контракта от страна на застрахователно сдружение „ Армеец “, което се е случило на 9 януари с тримесечен период.

„ С писмо на „ Армеец “ от 6 април 2022 година сдружението предлага на НСБ към 250 хиляди лв. до края на контракта, а не милиони, както изяснява настоящият изпълнителен шеф. Това естествено се стори безусловно неизгодно на предходното управление на НСБ и поради това, че имаше година до приключване на контракта, беше обозр
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР