Венецуелският президент Николас Мадуро обвини в пристрастност страните от международната

...
Венецуелският президент Николас Мадуро обвини в пристрастност страните от международната
Коментари Харесай

Николас Мадуро обвини в пристрастност контактната група за Венецуела

Венецуелският президент Николас Мадуро упрекна в пристрастност страните от интернационалната контактна група за Венецуела, която изиска свободни президентски избори и допускане на филантропична помощ в страната, предадоха Франс прес и Ройтерс. "Отхвърляме пристрастното и идеологично естество на документа на контактната група, само че съм подготвен да приема неин делегат ", съобщи президентът социалист на конференция.

Мадуро съобщи, че не счита за нужно в този момент да се създават президентски избори във Венецуела, съобщи ТАСС.

"Какви са през днешния ден потребностите на народа на Венецуела? Произвеждане на избори ли? Не мисля по този начин. Народът на Венецуела има потребност от възобновяване на стопанската система, мир и конституционна непоклатимост. За тази цел би трябвало да се избере нов парламент ", съобщи Мадуро.

По думите му "опозицията не желае никакви избори ".

"Да кажем, че организираме избори след 30 дни, те ще почнат да измислят аргументи да не вземат участие в тях ", сподели той.

Планът на Запада за Венецуела малко или доста наподобява на това, което направиха с Либия, с цел да сложат ръка на естествените й запаси, съобщи Мадуро.

"В страната беше внедрена "пета колона ", само че тук не съумяха да реализират това, което им се удаде в Сирия и Либия. Няма да допуснем да образуват терористични групи във Венецуела ", добави той.

Според Мадуро настояванията за доставка на филантропична помощ са опити да се унищожат независимостта и суверенитетът на Венецуела.

"Опитват се да дестабилизират страната ни, само че не съумяват ", сподели той и добави, че "САЩ нямат учредения за оправдаване на възможна експанзия против Венецуела ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР