Велинград. По време на Българското председателство на Съвета на ЕС

...
Велинград. По време на Българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Цветан Цветанов пред ЖГЕРБ: Европейската перспектива на Западните Балкани е успех за цяла България, а БСП и президентът го неглижираха

Велинград. По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз европейското бъдеще на страните от Западните Балкани се върна трайно в дневния ред на Европа след 15-годишно неявяване. Това не бе триумф на Бойко Борисов или ГЕРБ, това бе триумф за цяла България. Каква бе оценката на Българска социалистическа партия и президента Румен Радев – те неглижираха целия принос на България за обезпечаването на европейска вероятност за страните от района. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на седмата политическа академия на Жени ГЕРБ „ Национално ръководство и сигурност, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Политика на европейска съгласуваност в подтекста на присъединението на Западните Балкани “. Форумът се организира във Велинград и се провежда взаимно от Жени ГЕРБ, Фондация „ Конрад Аденауер “ и Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “.
„ Когато при започване на европредседателството заложихме тематиката за Западните Балкани като наш главен приоритет, доста хора бяха скептични за реализирането на тази амбициозна цел. След като обаче Европа възприе визията, че тя се нуждае от приобщаването на този район, тематиката за Западните Балкани се настани трайно в дневния й ред “, изясни Цветанов, като означи, че щом тази тематика продължава да бъде настояща в границите на австрийското председателство и ще бъде измежду целите и на румънското – то това значи, че България си е свършила добре работата.
По думите на ръководителя на ПГ на ГЕРБ България е потвърдила лидерските си качества и се е трансформирала в доста сериозен фактор както на Балканите, по този начин и в Европейски Съюз. „ Вчерашната среща в Евксиноград е доказателство за думите ми. Бяха направени извънредно съществени послания за по-голяма съгласуваност сред участниците в срещата. Тази съгласуваност на собствен ред значи – повече бизнес, повече туризъм, повече доходи и по-голяма претовареност “, акцентира той.
Пред дамите от ГЕРБ, Цветанов показа мнението си, че хубавите вести в България остават в сянката на даже най-малките проблеми и акцентира, че е значимо да променим мисленето си и да имаме очи за хубавите неща, които се случват, а те не са малко. „ Българска социалистическа партия оферират единствено кавги, експанзия, подправени вести, само че не и опция. Това не подхожда на една съпротива “, разяснява зам.-председателят на ГЕРБ. Той показа учудването си по какъв начин една партия може да претендира, че е опция в случай, че отсъства от дебатите в Народното събрание, където има опцията да задава своите въпроси и към изпълнителната власт.
„ Българска социалистическа партия имат тежки вътрешнопартийни проблеми. Вече даже се вършат подписки против водача Корнелия Нинова и нейното еднолично ръководство и афинитет към борбата. Стигна се до такава степен, че хората с друго мнение в Българска социалистическа партия да се нарочват като симпатизанти на ГЕРБ “, сподели Цветанов. По думите му практиката депутати от Българска социалистическа партия да показват „ Визия за България “ в области, от които те не са определени, е странна. „ На депутатите от Българска социалистическа партия проблемите на локалните хора са им непознати “, посочи той.
Цветан Цветанов посочи, че през днешния ден страната е постоянна и това проличава ясно от бюджета за 2019 година „ В управническата ни стратегия бе заложено в края на мандата през 2021 година Брутният вътрешен продукт да доближи 120 милиарда лева Само за идната година той ще бъде 116 милиарда лева, а упованията са през 2021 година да е 130 милиарда лева Това приказва от една страна за добре работеща стопанска система, а от друга за отлична събираемост на приходите “, означи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и добави, че в бюджета за 2019 година са заложени повече средства във всички браншове.
Зам.-председателят на ГЕРБ бе безапелационен, че европейските избори следващата година ще покажат какво ще е бъдещето на Европа. „ Ние сме част от политическото семейство на ЕНП, тъй като това е партията, която е виновна и прави действителни политики в полза на жителите “, посочи Цветанов. Той попита за какво Корнелия Нинова към този момент не приказва за кохезионна политика и не приканва да подражаваме на страните от „ Вишеградската четворка “ и обвърза този факт с изнесените данни, че макар по-ниския бюджет на Европейски Съюз за кохезионна политика, България ще получи с 8% повече.
„ Важно е на европейските избори да запазим водещата си позиция и това ще ни помогне за нова победа на локалния избор. След успеха ни през 2015 година българските общини се трансфораха в строителни площадки с помощта на европейската взаимност и положителната екипна работа на локалната власт със законодателната и изпълнителната “, акцентира зам.-председателят на ГЕРБ.
Цветан Цветанов показа, че за него постоянно срещите с ЖГЕРБ са доста вълнуващи, тъй като за актуалното общество дамите са най-важни. „ Вие дарявате живот, пазителки сте на дома и имате способността да взимате най-правилните решения “, посочи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР