Великобритания започва мащабна жп стачка, най-голямата от 30 години насам,

...
Великобритания започва мащабна жп стачка, най-голямата от 30 години насам,
Коментари Харесай

Голяма стачка оставя Великобритания без жп транспорт

Англия стартира огромна жп стачка, най-голямата от 30 години насам, която ще засегне и метрото в столицата Лондон, откакто синдикатите и управляващите не съумяха да реализират съгласие във връзка с заплащането и изискванията на труд, предават международните организации.

В стачката ще вземат участие над 50 000 чиновници на гарите, служащи по поддръжката, сигналисти и чистачи, които ще стачкуват през днешния ден, в четвъртък и в събота.

Според генералния секретар на транспортния профсъюз Марк Линч предлагането на работодателите за покачване на заплатите е доста под равнището на инфлацията, " още повече като се имат поради замразените приходи от последните няколко години ", съобщи Асошиейтед прес. По думите му след неуспеха на вчерашните договаряния стачките тази седмица са неизбежни, а ще последват и още митинги през идващите седмици.

От синдикатите предизвестяват, че Англия е изправена пред протестна вълна през лятото, защото инфлацията удря работещите по джоба във всички браншове на стопанската система.

Транспортният министър Грант Шапс осъди подготвяните стачки и предизвести, че те ще навредят в допълнение на стопанската система. Той упрекна синдикатите, че застават против софтуерния напредък. " Вместо да защитят работните си места, те ги заплашват, а дружно с тях и бъдещето на железниците ", съобщи Шапс пред Народното събрание, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР