Великобритания ускори плановете си за борба с прането на пари,

...
Великобритания ускори плановете си за борба с прането на пари,
Коментари Харесай

Държава ускорява борбата с прането на пари

Великобритания форсира проектите си за битка с прането на пари, като одобри нови закони за вписване на задгранични притежатели на английски парцели и разшири пълномощията на държавното управление да проверява източника на приходите им.

Очаква се на 1 март 2022 година да бъде оповестен нов закон за икономическите закононарушения в отговор на военната интервенция в Украйна, се споделя в известие на Министерство на вътрешните работи. Обявени са и проекти за " фундаментална промяна " на Регистрационната палата.

Първоначално някогашният английски министър председател Дейвид Камерън показа проекти за основаване на указател на задграничните притежатели още през 2016 година През 2017 година бяха оповестени дейности в тази тенденция, а през 2018 година беше оповестен и подобаващ законопроект, само че от този момент той не се ползва.

Забавянето на държавното управление в ограниченията за битка с изпирането на пари, в това число основаването на указател на задграничните притежатели на парцели на Острова, провокира угриженост както измежду опозиционните партии, по този начин и измежду консерваторите. Според английската Национална организация за битка с престъпността прането на пари коства 134 милиарда USD годишно.

Създаването на указател за задгранична благосъстоятелност е в сходство с обещанието, обещано предходната седмица от английския министър председател Борис Джонсън. Тогава той разкри най-големия пакет от наказания против Русия в Кралството. „ Във Англия няма място за мръсни пари “, сподели Борис Джонсън в изказване.

Законът планува въвеждане на „ указател на задгранични субекти “, притежаващи парцели в Обединеното кралство, изискващ от анонимните притежатели да разкриват своята идентичност. Също по този начин разширение на пълномощията на Органа за осъществяване на финансовите наказания за по-лесно налагане на „ обилни “ санкции и откриване на имената на субектите, които са нарушили глобите, само че не са санкционирани.

Налагат се и промени в поръчките за насъбрано, само че с необоснован генезис благосъстояние, които бяха въведени през 2017 година, с цел да принудят респондентите да разкрият източника на приходите си.

Новият указател ще се ползва със задна дата за парцели, добити от задгранични лица още преди 20 години в Англия и Уелс и от декември 2014 година в Шотландия. Тези притежатели, които не дават информация за себе си, ще имат ограничавания при продажбата на парцели, а нарушителите на разпоредбите могат да получат до 5 години затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР