Великобритания ще удвои военните си сили в Източна Европа и

...
Великобритания ще удвои военните си сили в Източна Европа и
Коментари Харесай

Британски войски идват в България, за да укрепят източния фланг на Алианса

Великобритания ще удвои военните си сили в Източна Европа и ще изпрати нов контингент в България, откакто в четвъртък водачите на НАТО се договориха да укрепят източния фланг на Алианса против съветската експанзия

На изключителна среща на високо ниво в Брюксел, отдадена на войната в Украйна, Алиансът подписа съглашение за съставяне на четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия, като в България идват 150 английски военнослужещи, осведоми

Общата бройка на четирите групи ще бъде сред 1000 и 1500 военнослужещи, които да доближат до 6000 души. Те ще се причислят към 40 000 военнослужещи под директното командване на НАТО в Европа, които към този момент са близо 10 пъти повече от броя, с който Алиансът разполагаше преди няколко месеца преди нахлуването на Владимир Путин.

"Засилваме поддръжката си за страните от НАТО на предна линия, като изпращаме ново разполагане на английски войски в България в допълнение към удвояването на нашите войски както в Полша, по този начин и в Естония ", съобщи Борис Джонсън.

"Това е единствено началото. Трябва да подкрепим една свободна и демократична Украйна в дълготраен проект ", добави министър-председателят.

„ Повече от 150 английски военнослужещи ще се причислят в ново бойно поделение на НАТО в България и се водят диалози с Италия “, сподели Кирил Петков, българският министър-председател, като приветства демонстрацията на мощ.

Съединените щати към този момент се съгласиха да дават механизирана пехотна рота "Страйкър " за българското поделение, което ще има до 1000 военнослужещи.

Британската войска разполага с към 850 военнослужещи, основани в Естония под знамето на интервенция "Кабрит ". Обединеното кралство управлява многонационална бойна група там като част от засиленото предно наличие на НАТО.

Други 150 английски военнослужещи са основани в Полша в границите на ръководеното от Съединени американски щати разполагане на НАТО.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР