Великобритания ще изпрати около 200 военни от Първи батальон на

...
Великобритания ще изпрати около 200 военни от Първи батальон на
Коментари Харесай

НАТО засилва присъствието си в Косово с 600 британски военни

Англия ще изпрати към 200 военни от Първи батальон на кралския полк на принцесата на Уелс, които ще се причислят към 400-те английски военни, които към този момент се намират в Косово за учения, заяви Българска телеграфна агенция.

НАТО ускорява наличието си в Косово с 600 английски военни, предадоха международните организации. Решението бе взето малко откакто на 24 септември там беше осъществена офанзива с тежко оръжие.

" Англия ще разположи към 200 военни от Първи батальон на кралския полк на принцесата на Уелс, които ще се причислят към 400-те английски военни, които към този момент се намират в Косово за учения. Ще последват подкрепления от други страни от алианса ", съобщи Дилан Уайт, представител на НАТО.

200-те английски военни, които ще бъдат пратени в Косово в допълнение на 400-те английски военни, които са към този момент там за учения, са част от запаси сили, предоставени по-рано през седмицата разполагаем от английската войска на КейФОР - силите на НАТО в Косово.

КейФор участва в страната от войната от 1998-1999 година и си остава главната институция, натоварена с сигурността в Косово с общо 4500 военни от 27 страни.

НАТО още веднъж прикани към успокоение и прикани Белград и Прищина да поемат още веднъж по пътя на разговора допустимо най-бързо, което е единственият метод да се реализира дълготраен мир, съобщи представителят на НАТО.

При нападението с тежко оръжие на 24 септември в Северно Косово, където сърбите са болшинство в няколко градове, беше погубен косовски албански служител на реда. Последва престрелка, в която се опълчиха специфичните сили на косовската полиция и отряд от тежко въоръжени сърби. Това беше най-сериозната ескалация на напрежението в Косово за последните години.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР