Великобритания преговаря с партньорите си в НАТО за изпращане на

...
Великобритания преговаря с партньорите си в НАТО за изпращане на
Коментари Харесай

Великобритания преговаря за изпращане на западно оръжие на Молдова


Англия договаря с сътрудниците си в НАТО за изпращане на съвременно оръжие в Молдова, с цел да я отбрани от опасността от навлизане на Русия. Това сподели пред английския вестник Телеграф външният министър на страната Лиз Трус.

По думите ѝ съветският президент Владимир Путин е решен да сътвори „ Велика Русия “, макар че нашествието в Украйна не се е развила по проекта на Кремъл.

Молдова дели граница с Румъния и Украйна, както и с отцепения от съветски сепаратисти регион на Приднестровието. Според Трус НАТО би трябвало да подсигурява ефикасна защита за Кишинев.

„ Бих желала да видя Молдова оборудвана по стандартите на НАТО. Това е полемика, която водим с нашите съдружници “, сподели още тя.

В събота министър председателят Борис Джонсън организира диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган по отношение на бъдещото По думите му двете страни ще са скъпи попълнения за алианса.

Ердоган е съперник на концепцията Хелзинки и Стокхолм да бъдат признати. Като причина за мнението му той показва „ укриването на терористи “ на тяхна територия. Става въпрос за представители на неразрешени от Анкара организации, които от години живеят на територията на двете страни.

Джонсън е уверил Ердоган, че Англия е подготвена да укаже подпомагане на Турция по противоречивите въпроси и това да докара до приема на Финландия и Швеция.

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР