Великобритания остава най-желаната за българските кандидат-студенти, които искат да учат

...
Великобритания остава най-желаната за българските кандидат-студенти, които искат да учат
Коментари Харесай

Великобритания остава най-желаната за българските кандидат-студенти

Великобритания остава най-желаната за българските кандидат-студенти, които желаят да учат в чужбина, демонстрират данните на английската Служба за кандидатстване във ВУЗ-ове и колежи.

Въпреки брекзит, над 2000 момчета и девойки от нашата страна всяка година от последните пет са избрали страната за бакалавърската си степен.

През последните две години обаче има прочут спад. Причината – британският референдум, който сподели " Не " на Европа. Годишната такса и за 2019 година ще остане същата, както и размерът на годишния студентски заем – 9250 паунда.

Ирландецът Пол Дохърти от 20 години живее и преподава у нас. Според него Обединеното кралство държи на задграничните си студенти. " Студентите ми ме питат какво ще стане, в случай че отида да изучавам там? Ще ме изгонят ли от университета? Отговорът за момента е " Не ", безапелационен е Пол Дохърти.

Специалистите също са безапелационни, че кандидат-студентите от България няма от какво да се тормозят. " Всички, които отиват да учат във Англия бакалавърска стратегия, ще имат същите такси за всяка от годините и ще могат да получат студентски заем ", съобщи консултантът Стефка Златева.

Какво ще се случи с кандидатстващите през 2020 – 2021 година обаче към този момент не е ясно.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР