Великобритания очаква днес и утре пика на горещата вълна и

...
Великобритания очаква днес и утре пика на горещата вълна и
Коментари Харесай

Заради жегите във Великобритания: Училищата затварят по-рано


Англия чака през днешния ден и на следващия ден пика на горещата вълна и температури, надминаващи 40 градуса по Целзий. Заради жегите е оповестено национално изключително състояние. Очаква се да бъдат счупени всички върхове.

Англия е на път да се раздели с мита, че е страната на дъжда и неприятното време. Към 17 ч. температурите Югоизточна Англия са над 36 градуса.

Днес Лондон е едно от най-горещите места по света с температури по-високи от тези в Западна Сахара и Карибския басейн.
Снимка: EPA

Жегите ще продължат и на следващия ден, когато се чака да доближат до 41 градуса. Някои учебните заведения затвориха по-рано през днешния ден. Железопътният превоз се движи с огромни закъснения, а някои от влаковите композиции даже не потеглиха.

След съвещанието на Комитета за справяне с спешни обстановки " Кобра " бе оповестено, че службите на Бърза помощ ще бъдат сложени в нараснала подготвеност.
Снимка: EPA

Вчера бяха регистрирани към 7000 позвънявания за здравни проблеми, подбудени от високите температури.

Очакванията са през днешния ден и на следващия ден те да са над 8000. Кметът на Лондон прикани хората да не употребяват метрото, което също се движи със закъснение.
Снимка: EPA

А полицията предизвести да внимават с разхлаждането във водоемите и плажовете, тъй като към този момент има регистрирани смъртни случаи в такива.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР