Великобритания обяви днес, че след края на преходния период за

...
Великобритания обяви днес, че след края на преходния период за
Коментари Харесай

Великобритания въвежда поетапно от догодина граничен контрол за стоките от ЕС

Англия разгласи през днешния ден, че след края на преходния интервал за Брекзита ще вкара поетапно граничен надзор върху стоките, идващи от Европейския съюз, в опит да смекчи удара за фирмите, към този момент потърпевши от коронавирусната пандемия, съобщи Ройтерс.

Правителството, което в началото планираше от 2021 година да наложи цялостен надзор върху вноса от Европейски Съюз, заяви, че ще вкара измененията на няколко стадия до 1 юли следващата година. По този метод на компаниите ще бъде обезпечено повече време за подготовка с документите.

От 1 януари идната година вносителите на общоприети артикули като електроника и облекло ще разполагат с шест месеца за попълване на митнически заявления.

Митата ще би трябвало да се заплащат, само че заплащанията ще могат да се отсрочват, до момента в който не бъдат направени митническите заявления, а в това време фирмите ще би трябвало да помислят по какъв начин да регистрират Данък добавена стойност върху вносни артикули.

От април ще бъде въведено наложително подаване на заявления при импорт на скотски артикули и растения, а от юли ще има цялостна инспекция за всички търговци и артикули.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР