Великобритания обяви днес, че от понеделник, 14 декември, скъсява периода

...
Великобритания обяви днес, че от понеделник, 14 декември, скъсява периода
Коментари Харесай

Великобритания скъсява карантинния период на 10 дни

Великобритания разгласи през днешния ден, че от понеделник, 14 декември, съкратява интервала на самоизолация при подозрения за заразяване с новия ковид от 14 на 10 дни, съобщи Ройтерс.

Промяната се отнася както за хора, които са били в контакт с някой инфектиран, по този начин и за идващите от чужбина.

Новият карантинен интервал ще се ползва за Англия, Шотландия и Северна Ирландия. Той към този момент бе въведен в Уелс.

" След като направихме обзор на наличните данни, ние към този момент сме уверени, че можем да съкратим нуждата за самоизолация за контактни хора от 14 на 10 дни ", се споделя в декларация на основните санитарни инспектори на четирите области в Обединеното кралство.

Съкращаването на карантинния интервал ще разреши по-ранно завръщане на работа и на учебно заведение, ще подкрепи възобновяване на стопанската система и ще смекчи разпоредбите при интернационалните пътувания, подпомагайки закъсалите самолетни компании.

Десетдневният карантинен интервал стартира в деня след съмнителния контакт, след изработен тест или след началото на признаците, се показва в документа. Намиращите се в самоизолационен интервал ще продължат да бъдат следени, както и до момента, от организацията " Тест и следене " към Националната здравна система. В понеделник тя ще даде съответни инструкции по какъв начин ще действа системата.

Новите указания уеднаквяват разпоредбите за хора, за които се допуска, че са контактни с вируса, с условията към тези, които са дали позитивен тест.

Повечето известни измежду британците туристически дестинации, като да вземем за пример Франция, Испания и Съединени американски щати, не са в листата на безвредните страни и идващите оттова наложително би трябвало да се карантинират - към този момент за 10, а не за 14 дни, отбелязва Ройтерс.

Според най-новите статистически данни, оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс, броят на инфектираните с ковид в Англия за последната седмица за първи път от средата на октомври е понижен под 500 000.

За седмицата сред 29 ноември и 5 декември той е възлязъл на 481 500, което е спад от 8 % по отношение на предходната седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР