Великобритания днес обяви, че отлага въвеждането на гранични проверки на

...
Великобритания днес обяви, че отлага въвеждането на гранични проверки на
Коментари Харесай

Великобритания отлага граничните проверки на стоки от ЕС до 1 януари

Англия през днешния ден разгласи, че отсрочва въвеждането на гранични инспекции на някои артикули от Европейски Съюз, с цел да даде на компаниите повече време да се приготвят за новите правила след Брекзита, съобщи Асошиейтед прес.

Британското държавно управление съобщи, че отсрочва цялостния граничен надзор с шест месеца до 1 януари поради разстройствата, провокирани от пандемията от новия ковид.

Англия излезе от икономическия надзор на Европейски Съюз в края на 2020 година и според съглашението за комерсиалните връзки след Брекзита би трябвало да се вкарат митнически и други инспекции в търговията с Европейски Съюз.

Британският министър за връзките с Европейски Съюз Дейвид Фрост съобщи, че шестмесечното отсрочване " ще даде на търговците време да си стъпят още веднъж на краката при отварянето на стопанската система след една тежка година ".

Това известие идва след оповестеното предходната седмица решение на Англия да отсрочи инспекциите на някои артикули, внасяни в Северна Ирландия от други елементи на Обединеното кралство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР