Велико Търново. Център за подкрепа на хора с увреждания ще

...
Велико Търново. Център за подкрепа на хора с увреждания ще
Коментари Харесай

Велико Търново: В града ще бъде изграден Център за подкрепа на хора с увреждания

Велико Търново. Център за поддръжка на хора с увреждания ще бъде построен във Велико Търново. Инвестицията ще е в размер на 1 милион лв., а средствата ще бъдат отпуснати от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Това стана ясно при визитата на заместник-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова, която заяви положителната вест на кмета Даниел Панов и на работещите в центрове за обществени услуги, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . В бъдещия център ще бъдат предлагани пилотната услуга " Заместваща грижа ", разнообразни типове мобилна поддръжка, ще бъдат завършени и ателиета.
Даниел Панов, Зорница Русинова и шефът на общинската дирекция " Социални действия и опазване на здравето “ Росица Димитрова се срещнаха със чиновници и обществени служащи в обществени услуги в града, с които разговаряха по настоящи тематики. В Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания те разискаха компликациите, пред които чиновниците са изправени в ежедневната си работа, желанието им да минават образования и да израстват в специалността. Работещите в сферата регистрират като максимален проблем недостига на рехабилитатори и логопеди. Разговорите обгърнаха въпроси, свързани с покачването на заплатите на обществените служащи, както и измененията, които са планувани със Закона за обществените услуги.
Вчера във Велико Търново бе показана процедурата " Социално включване в общността " на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. С планове могат да аплайват неправителствени организации, които са снабдители на обществени услуги. Бенефициентите ще построяват новаторски и интегрирани обществени услуги. По този метод ще може да бъде открито решение на проблеми на избрани групи хора, ще бъдат развити услуги, които досега не са покрити от държавно делегираните действия. Част от ограниченията по процедурата са свързани с включването в претовареност на хора, които се грижат за околните си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР