Велико Търново. През септември читателският клуб Приятели на книгата“ при

...
Велико Търново. През септември читателският клуб Приятели на книгата“ при
Коментари Харесай

Велико Търново: През септември читателският клуб „Приятели на книгата“ при читалище „Надежда“ започна редовните си сбирки

Велико Търново. През септември читателският клуб „ Приятели на книгата “ при читалище „ Надежда “ във Велико Търново стартира постоянните си сбирки. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново библиотекарят и ръководител на Клуба Бисера Дживодерова. Тя означи, че на 25-ти септември ще се съберат учениците от 3 и 4 клас на ОУ „ Христо Ботев “. В същия ден библиотекарите ще посетят и Детска градина „ Пролет “. На 27-ми е срещата на групата на възрастните. Дживодерова уточни, че задачата на първите сбирки е всеки да опише какво е прочел през лятото. „ В клуба всички сме четящи хора и ще бъде доста забавно, тъй като сме чели творби от разнообразни създатели. Ще спорим кое произведение е по-интересно и си коства да бъде прочетено “, уточни библиотекарят и ръководител на Клуба. Тя означи, че в някой от идващите събирания на групата на възрастните посетител ще е проф. Иван Станков, който ще показа сборника си с описа „ Спомени по вода “.
Тази година читателският клуб навършва две години от основаването си. В него членуват над 130 души, които са разграничени в четирите групи. Едната група е образувана от 3-та и 4-та група на детска градина „ Пролет “, във втората са децата от 1 до 4 клас от ОУ „ Христо Ботев “, в третата са възпитаници от Хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ и от Старопрестолна гимназия по стопанска система, а в четвъртата са възрастни хора, множеството в пенсионна възраст, които са с обичаи в четенето.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР